Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

EPAL raportează o producție record de europaleți

Asociația Europeană a Paleților (EPAL) raportează că anul 2022 a fost un an de succes. După ce în 2021 au fost produse pentru prima dată peste 100 de milioane de europaleți EPAL noi într-un an calendaristic, producția din 2022 a crescut la un nou record de 109,05 milioane de europaleți EPAL.

Acest lucru corespunde unei creșteri de 7,55% sau 7,65 milioane de europaleți EPAL în comparație cu anul precedent. Pe baza unei durate medii de viață de 7 ani, potrivit EPAL, în prezent există semnificativ mai mult de 650 de milioane de europaleți disponibili în fondul deschis de paleți EPAL, pe baza datelor de producție din ultimii ani.

Aproape identic cu cel din anul precedent a fost volumul reparațiilor de europaleți EPAL (-0,33%). După ce o returnare semnificativ redusă a europaleților EPAL folosite a dus inițial la o scădere a cifrelor de reparații în prima jumătate a anului 2022, acest lucru a fost aproape complet compensat în a doua jumătate a anului, după cum continuă raportul.

Creștere semnificativă și în cazul cutiilor de paleți

Producția de paleți cu plasă EPAL a avut, de asemenea, o evoluție pozitivă. După creșterea mare din 2021, de 66,7% până la 288.000 de unități, producția din 2022 a crescut din nou până la 340.400 de cutii EPAL cu plasă, respectiv cu 18%.

Potrivit lui Dirk Hoferer și Jarek Maciążek, președinții EPAL, anul trecut a fost, totuși, asociat cu multe provocări. De exemplu, războiul din Ucraina i-a afectat personal pe deținătorii de licențe EPAL. În același timp, multe rute de aprovizionare cu lemn și cuie pentru paleți în Europa au fost perturbate. Cu toate acestea, licențiații EPAL au depășit aceste dificultăți cu multă dedicare și au reușit astfel să răspundă în permanență cererii tot mai mari de europaleți EPAL interschimbabili.

Articole similare

Ad