Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CONPET finalizează lucrările de înlocuire a firelor de legătură pe conductele de transport țiței de import

Societatea CONPET, operatorul Sistemului Național de Transport al petrolului prin conducte, a organizat un eveniment în localitatea Fetești, județul Ialomița la finalizarea proiectului „Prestare servicii de proiectare și execuție lucrări în vederea realizării obiectivului înlocuire fire de legătură traversare Dunăre C1-C2 și Brațul Borcea C3-C4”, potrivit unui comunicat.

Evenimentul a avut participanții renumiți, precum ministrul Energiei, Virgil Popescu, secretarul de stat în Ministerul Energiei, George-Sergiu Niculescu, reprezentanții top-managementului CONPET S.A., directorul general al CIS GAZ S.A., Horațiu Sebastian Călugăr, directorul general al Horizontal Drilling International (HDI), Atef Khrmiri, așa cum și oficialități locale din județele Ialomița și Constanța.

Contractul de antrepriză în valoare totală de 26,5 milioane de euro a fost încheiat la data de 30 august 2021 cu Asocierea CIS GAZ S.A., în calitate de lider al asocierii, și cu HORIZONTAL DRILLING INTERNATIONAL S.A.S., companie internațională specializată în foraj orizontal dirijat.

Lucrările de execuție (Construcții Montaj) au început în mai 2022 și s-au încheiat în martie 2023, cu patru luni înainte de termenul contractat.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a adăugat că modernizarea sistemului național de transport este o prioritate și a felicitat societatea CONPET pentru finalizarea proiectului, în special, pentru că lucrările au fost finalizate înainte de termenul estimat. Totodată, a subliniat că există determinare și seriozitate, România fiind un hub energetic în regiune, ceea ce înseamnă că suntem parteneri serioși și de încredere.

Proiectul reprezintă unul dintre principalele obiective de investiții ale societății CONPET S.A., cu un impact major asupra mediului înconjurător, siguranței și securității naționale.

,,CONPET dovedește, încă o dată, că prin programele de investiții asumate an de an reușește să aducă siguranța în exploatare la cel mai înalt nivel. Prin soluția tehnică adoptată, forajul orizontal dirijat etapizat, și prin amploarea lucrărilor, proiectul este unicat în cadrul societății CONPET și a implicat un efort financiar important.”,

a declarat Dorin Tudora, director general al CONPET S.A..

Articole similare

Ad