Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Sofiane Benmaghnia este noul Director General al Holcim Romania

Sofiane Benmaghnia, algerian-canadian, in varsta de 39 de ani, a fost numit director general al Holcim Romania incepand cu 1 aprilie 2016. Sofiane il va inlocui pe François Petry, care a devenit recent CEO Aggregates Industries – subsidiara LafargeHolcim din Regatul Unit.
Sofiane Benmaghnia, director general al Meftah Cement Operations, Aggregates&Concrete in Algeria din 2011, anterior Director Financiar al Lafarge Betoane si Agregate in Orientul Mijlociu timp de trei ani, s-a alaturat grupului LafargeHolcim in 1999 ca analist financiar. De atunci, el si-a construit cariera in cadrul LafargeHolcim, pe diferite piete in care grupul activeaza (America de Nord, Orientul Mijlociu, Africa si Europa), indeplinind atat roluri strategice, cat si operationale, si acumuland peste 16 ani de experienta in industria cimentului.
 

Sofiane este CPA (Certified Public Accountant), CMA (Certified Management Accountant), licentiat in Comert la Universitatea din Tunisia, detine o certificare in contabilitate de gestiune de la Universitatea Concordia din Montreal (Canada), precum si un executive MBA de la Universitatea Sherbrooke din Canada.
In ultimii doi ani, François Petry, de nationalitate franceza, in varsta de 48 de ani, a condus subsidiara din Romania a Holcim, intr-un moment istoric care a dus la crearea Grupului LafargeHolcim. La 1 decembrie 2015, François Petry a fost numit CEO al Aggregates Industries – subsidiara LafargeHolcim din Regatul Unit.
Holcim (Romania) detine doua fabrici de ciment in Campulung si Alesd, o statie de macinare si un terminal de ciment la Turda, 14 statii ecologice de betoane, 3 statii de agregate, 2 statii de lianti speciali si un terminal de ciment in Bucuresti. Compania are aproximativ 800 de angajati.

Articole similare

Ad