Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DB Schenker lansează primul terminal de logistică feroviară din sud-estul României

Recent, rețeaua de facilități a companiei DB Schenker în România s-a extins cu un terminal dry port situat în zona de sud a Bucureștiului.

DB Schenker România, unul dintre liderii industriei de transport și logistică din țară, operează un nou terminal intermodal destinat transferului de mărfuri sosite în București din toată țara, inclusiv din Portul Constanța.

Amplasat în Berceni, București, prevăzut cu o platformă betonată de 10.000 m² și o hală închisă de 4.500 m², noul dry port este prima facilitate de acest tip din zona de sud-est a țării. Datorită celor două linii feroviare situate de-a lungul platformei și care pătrund în hală, vagoanele și camioanele pot fi încărcate și descărcate într-un spațiu închis, ceea ce sporește performanța operațiunilor. De asemenea, în noul terminal se pot depozita mărfuri non-ADR, pe o perioadă definită de timp.

Conform reprezentanților DB Schenker, noua locație oferă caracteristici, dotări și servicii care o diferențiază pe piața de profil din zona deservită. Aceasta este prevăzută cu 3 rampe hidraulice și 5 rampe drive-in, datorită cărora manevrarea încărcăturilor se realizează mai eficient. Totodată, în facilitate este prevăzut un cântar cu o lungime de 20 m și o greutate totală de 60 t.

„Creșterea volumului de mărfuri generale pe care clienții noștri trebuie să le preia la nivel național, inclusiv din Portul Constanța, și să le aducă într-un timp scurt în zona București ne-a condus către decizia de a deschide un dry port modern, care să faciliteze în mod expres operațiunile de transfer feroviar-rutier dedicate acestui segment de piață. De la organizarea spațiului și până la dotările tehnologice optime, regăsim elemente proiectate pentru maximizarea eficienței, siguranței și agilității de care partenerii noștri au nevoie”, afirmă Albin Budinsky, CEO, DB Schenker în România.

Un alt avantaj prin care sunt întâmpinate nevoile clienților existenți și prospecți îl reprezintă oferirea de servicii de vămuire, completate de soluțiile de transport rutier DB Schenker. Terminalul a primit și autorizația sanitară veterinară pentru depozitarea și transportul mărfurilor alimentare. Serviciul de manipulare a vagoanelor va fi asigurat de către Constantin Grup, operator privat de transport feroviar și proprietarul terminalului.

Articole similare

Ad