Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ford Pro dezvăluie noul furgon compact care va fi produs la Craiova: primele livrări de Ford Transit Courier sunt programate pentru sfârşitul anului.

Ford Pro a prezentat E-Transit Courier, un nou vehicul comercial conceput din start cu tracţiune electrică şi care oferă, totodată, conectivitate și productivitate îmbunătățite pentru clienții de vehicule comerciale compacte.

Ford Transit Courier va fi produs, în totalitate, în uzinele Ford Otosan din Craiova, pentru început cu motoare termice, iar din 2024 şi cu tracţiune electrică. Ford Otosan are în derulare o investiţie de 490 de milioane de euro pentru programul de modernizare a fabricii de la Craiova şi de dezvoltare a noului model de utilitară.

E-Transit Courier a fost complet reproiectat cu scopul oferirii unei suprafețe de încărcare mai mari şi implicit unui volum de încărcare cu 25% mai mult față de modelul anterior, ajungând acum la 2,9 m3. Acest lucru poate fi sporit și mai mult folosind noua funcție de încărcare prin peretele despărțitor, care permite clienților să transporte articole precum scânduri sau țevi cu lungimea de peste 2.600 mm. Sarcina utilă maximă pentru modelul complet electric este de 700 kg, cu o greutate maximă de remorcare de 750 kg. Lățimea dintre pasajele roților din spate este de 1.220 mm, permițând furgonului compact să transporte pentru prima dată doi europaleți.

E-Transit Courier este următorul pas al programului global de peste 50 de miliarde de dolari prezentat de Ford cu scopul de a electrifica gama de utilitare. Astfel, E-Transit Courier se alătură modelelor mai mari din portofoliul Ford Pro, respectiv E-Transit și E-Transit Custom.

Sistemul de propulsie complet electric a fost proiectat pentru a oferi clienților o experiență de condus fără compromisuri, incluzând un motor puternic de 100 kW și posibilitatea de conducere cu o singură pedală.

Ford Pro se așteaptă ca E-Transit Courier să fie popular printre clienții care încarcă în locațiile proprii – viteza de încărcare la AC fiind de 11 kW, o încărcare completă necesitând5,7 ore. Încărcarea poate fi programată pentru a profita de energie mai ieftină peste noapte folosind ecranul tactil din vehicul.

E-Transit Courier oferă o capacitate de încărcare rapidă DC de până la 100 kW. Sistemul este capabil să adauge 87 km de autonomie în 10 minute și să se încarce de la 10 la 80% în mai puțin de 35 de minute. E-Transit Courier vine, de asemenea, cu un an de acces gratuit la rețeaua de încărcare Blue Oval, care urmează să includă la nivel european 500.000 de puncte publice de încărcare până în 2024.

Sistemul Plug and Charge le permite proprietarilor E-Transit Courier să conecteze pur și simplu mașina la stațiile de încărcare din rețeaua Blue Oval și să plece, conexiunea, autentificarea și plata fiind automate. Încărcarea începe automat și un rezumat al facturii este trimis proprietarului la terminarea încărcării. Pentru a oferi date cât mai reale, sistemul de tip cloud denumit Intelligent Range cumulează numeroase informații pentru a calcula o autonomie cât mai reală.

E-Transit Courier oferă o specificație de echipare standard foarte cuprinzătoare, inclusiv caracteristici unice ale cabinei, precum volanul „squircle” care îmbunătățește spațiul pentru picioare și vizibilitatea pentru șofer, selector de viteze montat pe coloana de direcție, pornire de la buton și o frână de mână cu acționare electrică pentru a oferi spațiu de stocare configurabil sporit.

Zona de ecrane de la interior, denumită “Digiboard”, este compusă dintr-un instrumentar de bord digital cu un ecran de 12 inchi și un ecran tactil central de 12 inchi, pe care regăsim ultima generație a sistemului multimedia SYNC 4 de la Ford.  Sistemul de navigație cu conectivitate online,pe bază de abonament, poate crește productivitatea și poate reduce volumul de muncă al șoferului cu actualizări privind traficul, parcarea, încărcarea. Compatibilitatea wireless Android Auto și Apple CarPlay este standard pentru modelul electric.Pachetul Office inovator, unic în clasă, include o suprafață de lucru plată pliabilă și iluminare pentru a face mai ușor și mai confortabil utilizarea unui laptop, completarea documentelor sau pauzele luate în cabină.

Siguranța șoferului și a încărcăturii sunt preocupări primordiale pentru operatorii de vehicule comerciale și pentru Ford Pro. E-Transit Courier stabilește un nou punct de referință în segment cu suita sa cuprinzătoare de sisteme avansate de asistență a șoferului oferite în echiparea de bază. 9 Opțional, este oferit un pachet care include sistemul Cruise Control Adaptiv cu centrare pe bandă și Stop & Go, Blind Spot Information System cu Cross Traffic Alert, Intersection Assist și Reverse Brake Assist.

Echiparea pentru modelul cu motor termic este mai săracă, ecranul digital este mai mic (de 9 inch), materialele de la panoul de bord sunt mai simple, motorizarea diesel sau pe benzină fiind acompaniată de o cutie manuală de viteze, Mai multe despre noile modele Ford Transit Courier cu motorizare termică sau pe motorină, cât şi despre modelul Tourneo, care se va lansa abia în mai, puteţi citi într-un articol amplu care se va publica în revista Tranzit de mai. De asemenea, oficialii Ford Otosan şi ai fabricii din Craiova au prezentat mai multe planuri despre dezvoltarea uzinei Ford din Craiova şi nevoile logistice şi de infrastructură pentru a atinge planul de producţie a 272.000 de automobile pe an.

Articole similare

Ad