Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Piata vest-europeana de semiremorci a crescut cu 13,4% in 2015

Anul trecut piata de semiremorci a avut un inceput bun, cu cresteri de vanzari cu 14,8% in primul semestru si 11,9% in al doilea. Per total piata a fost mai puternica decat s-a anticipat la inceputul anului.
Motivul este ca unele zone care au fost afectate de criza financiara s-au descurcat mai bine in 2015. De exemplu, Italia a inregistrat cresteri de 72% in prima jumatate a anului si a terminat cu un plus de 60. In Spania, unde vanzarile au scazut la jumatate dupa criza, 2015 a inceput cu un plus de 55% si s-a incheiat cu 46%. Olanda a terminat anul cu o crestere de 22% cresteri, iar Marea Britanie a doborat recordul din 2014 si a inregistrat cresteri de 25%, care o plaseaza pe locul al doilea dupa Germania.
 

Aceste patru tari plus Franta si Danemarca sunt responsabile aproape pentru toata cresterea vanzarilor de semiremorci fata de 2014.
Evolutia vanzarilor se datoreaza imbatranirii flotelor, deoarece in Europa, pentru multi ani, semiremorcile nu mai au fost reinnoite cu aceeasi frecventa ca inainte, iar acum companiile au inceput sa investeasca din nou, ceea ce duce la aceste vanzari record.
In toate cele sapte mari economii ale Europei de Vest se preconizeaza accelerari ale cresterii PIB si o crestere in investitii. CLEAR (un grup care se ocupa de consultant si colaboreaza cu firme din automotive si transport) spune ca aceste trenduri economice pozitive din 2015-2016 vor sustine piata de semiremorci si in acest an, dar in 2018 este asteptata o incetinire. Totodata, a avut loc o schimbare importanta la bursa, care ameninta comertul global, mai ales, cu China, ceea ce poate duce la o scadere de investitii in echipament de transport.
O veste buna este ca flota vest europeana a ajuns la nivelul record din 2008 si se estimeaza ca acest nivel va fi sustinut pana in 2020.

Articole similare

Ad