Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Indicele de kilometraj al vehiculelor comerciale grele în Germania, calculat în funcţie de datele furnizate de sistemul de taxare al infrastructurii rutiere, a scăzut în medie cu 1,4% în ianuarie 2022 față de decembrie 2021, potrivit Oficiului Federal pentru Transport de Mărfuri (BAG) și Oficiului Federal de Statistică (Destatis).

Această evoluție nu este surprinzătoare – din cauza vremii reci și a sărbătorilor de iarnă. Pe de altă parte, indicele de kilometraj este în creştere cu 1,1% față de ianuarie 2021, ceea ce arată o evoluţie pozitivă. De menţionat că indicele calculat de Destatis a fost ajustat sezonier și calendaristic cu 3,2% peste nivelul de dinaintea crizei Covid.

La o analiză a statelor federale în parte se pot constata şi creşteri. Astfel, cel mai mare indice de kilometraj s-a înregistrat în Berlin, de 3,5%, în timp ce la polul opus este Saarland, în scădere cu 5,2 de procente.

Numărul de kilometri înregistrat de camioane pe autostrăzile din Germania este strâns legat de producția industrială din această ţară şi reprezintă un indicator timpuriu al dezvoltării economice.