Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Irizar a lansat primul autobuz i4 cu propulsie pe gaz natural lichid (GNL).  Vehiculul (clasa II) este destinat aplicaţiilor suburbane şi intercity şi are o autonomie de peste 1.000 de kilometri.

i4 LNG dispune de două rezervoare cilindrice de tip criogenic (-162º C), cu o capacitate de gaz de 704 l, care cântăresc 830 kg atunci când sunt umplute la capacitate. Acestea sunt amplasate longitudinal pe ambele părți ale calei de bagaje, care este complet etanșă și izolată de salonul pasagerilor.

Dincolo de furnizarea de performanțe termice mai mari decât motorina, LNG-ul asigură un nivel de zgomot redus cu 50%. În ceea ce privește costurile de exploatare (TCO), se estimează că acestea pot fi cu până la 30% mai mici, în funcție de evoluţia preţului gazelor naturale. Costul de întreținere rămâne similar cu cel al unui vehicul diesel convențional.

Propulsia LNG va fi disponibilă, din 2022, şi pentru modelele Irizar i6S și i6. De precizat că i4 LNG este oferit atât ca vehicul integral, cât şi pe noul șasiu Scania NBG 9I Euro6E, de 340 CP.