Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mitsubishi Motors Europe anunţă lansarea noii generații ASX. Dezvoltată special pentru piața europeană, gama largă a opțiunilor de grup motopropulsor se potrivește nevoilor variate ale șoferilor urbani europeni de SUV-uri: de la emisii scăzute și economie de combustibil, până la performanță.

Motorul de intrare în gamă este un propulsor inovator de 1,0 l turbo pe benzină, care va fi disponibil cu o transmisie manuală cu 6 trepte. Clienții care doresc performanțe mai bune pot alege motorul turbo cu injecție directă de 1,3 l, cu o transmisie manuală cu 6 trepte sau o cutie automată cu dublu ambreiaj cu 7 trepte (7DCT).

Noua generație ASX va fi primul model Mitsubishi care va fi lansat în Europa cu un grup motopropulsor complet hibrid (HEV): combinând un motor pe benzină de 1,6 l cu două motoare electrice și o cutie de viteze automată, multimodală.

În vârful gamei va fi versiunea Plug-in Hybrid (PHEV), cu un propulsor pe benzină de 1,6 l asociat cu două motoare electrice și o baterie de 10,5 kWh.

Toate sistemele de propulsie vor fi disponibile încă de la lansare în primăvara lui 2023. Gama poate varia însa în funcție de piață.

Variante de motorizare:

Noul ASX se va baza pe platforma CMF-B, dezvoltată în cadrul Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi și va fi fabricat la uzina Renault din Valladollid, Spania.

„Noua generație ASX este un produs extrem de competitiv, cu o gamă largă de sisteme de propulsie disponibilă. Cerințele clienților din segmentul european BSUV sunt de obicei foarte diverse, așa că este important ca oferta noastră de produse să fie la fel de diversificată pentru a satisface nevoile clienților. Cu un SUV versatil și o gamă care include cele mai recente sisteme de propulsie pe benzină, hibride și plug-in hibride, suntem încrezători că noul ASX se va ridica la nivelul așteptărilor”, a declarat Frank Krol, Președinte și CEO Mitsubishi Motors Europe.