Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Întrecerea de biatlon de la Oberhof din cadrul Cupei Mondiale a reprezentat o provocare pentru organizatori nu numai din cauza restricțiilor impuse de pandemie, ci și din cauza ninsorii abundente, care a făcut să fie nevoie de intervenția a opt Mercedes-Benz Arocs cu basculantă pentru a muta aproximativ 30.000 m3 de zăpadă.

La începutul lui ianuarie la Oberhof nu ninsese suficient cât să se adune pe pistă cantitatea de zăpadă necesară, ceea ce nu reprezenta totuși o problemă, deoarece în 2013 aici a fost creat un spațiu de depozitare pentru zăpadă artificială, de unde camioanele puteau transporta zăpada necesară pregătirii unei pârtii de ski în conformitate cu regulile Uniunii Internațional de Biatlon (aproximativ 1.500 de încărcări complete).

La sfârșitul lui 2020 a început munca la traseul nordic de 10 km, care trebuia să fie lat de 6 m și acoperit cu cel puțin 60 cm de zăpadă. Timp de 10 zile, opt camioane Mercedes-Benz Arocs cu basculantă au realizat aceste curse, dar la jumătatea lui ianuarie datele problemei s-au inversat și a nins atât de mult, încât ele au trebuit să scoată aproape 100 de încărcături de zăpadă proaspătă de pe pârtie, din spațiul dedicat televiziunilor și din zonele pentru atleți și pentru personalul tehnic. Și uneori nu s-a putut merge decât folosind lanțuri de zăpadă. Camioanele au dat cu spatele circa 2 km până la locul de încărcare, demers în care de mare ajutor au fost oglinzile MirrorCam, ce au oferit și o imagine mai bună de jur împrejur și s-au păstrat curate chiar și în condiții nefavorabile. Iar vizibilitatea în față a fost un avantaj pe potecile înguste din pădure.