Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Guvernul nigerian dă un semnal puternic pentru a contracara pirateria care afectează navele comerciale care tranzitează Golful Guineea, formând o alianță cu unii dintre operatorii de transport maritim din lume pentru a lansa o nouă strategie care se bazează pe o evaluare periodică a acțiunilor pentru a identifica modul în care acestea pot fi îmbunătățite. În mai 2022, Consiliul de Securitate al ONU a desemnat Golful Guineea drept cea mai periculoasă zonă din lume pentru piraterie. Scopul noii alianțe este de a o eradica.

În 2020, 40% din atacurile de piraterie și 95% din capturile de echipaje au avut loc în această regiune, deși situația s-a îmbunătățit în anul următor, cu o reducere de 60% a atacurilor datorită lansării programului anti-piraterie Deep Blue, implementat de marina nigeriană și de Agenția de Securitate Maritimă din Nigeria (Nimasa) și a creșterii simultane a acțiunilor internaționale.

Noua strategie a fost elaborată de Camera Internațională a Transporturilor Maritime (ICS), Bimco, Intertanko, Intercargo, Forumul maritim internațional al companiilor petroliere (Ocimf) și de reprezentanți ai Marinei nigeriene și ai Nimasa, care împreună constituie Niwg.