Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, in calitate de Organism Intermediar pentru Transport, si Inspectoratul General al Politiei Rutiere, in calitate de Beneficiar al finantarii nerambursabile alocate in cadrul Programului Operational Infrastructura Mare 2014-2020, au incheiat un contract de finantare pentru proiectul „Educatie Rutiera – Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participantilor la trafic pentru cresterea gradului de siguranta rutiera”.
Proiectul, care se desfasoara intre 1 iulie 2020 si 30 iunie 2023, are ca obiectiv cresterea gradului de siguranta rutiera prin modelarea comportamentului cetatenilor si responsabilizarea lor, in calitate de utilizatori ai drumului, indiferent de categoria de participanti la trafic din care fac parte.
Bugetul proiectului este de 31.405.057,97 lei (din care 20.063.345,59 lei – valoare asigurata din FEDR, reprezentand 85% din valoarea totala eligibila aprobata,3.540.590,41 lei – valoare asigurata din bugetul beneficiarului, reprezentand 15% din valoarea totala eligibila aprobata si 7.801.121,97 lei – valoarea neeligibila inclusiv TVA). 
Scopul proiectului este ca Romania sa devina o tara mai sigura din punct de vedere al traficului rutier pentru cetatenii ei, pentru investitori si turisti, pentru toti cei care o tranziteaza.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt imbunatatirea nivelului de cunoastere si respectare a normelor rutiere, precum si constientizarea pericolelor la care se expun cei care incalca regulile de circulatie. Vor fi organizate 6 campanii nationale de informare si peste 100 de activitati preventiv-educative. In campaniile de educatie rutiera, desfasurate la nivel national si local, vor fi folosite 45 de laboratoare mobile de educatie rutiera si o caravana educationala, ce vor fi achizitionate in cadrul proiectului