Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

De la 1 martie, persoanele care intră pe teritoriul Germaniei vor primi un SMS prin care vor fi informaţi cu privire la regulile de pandemie în vigoare. Mesajul va fi transmis imediat ce telefonul lor se va conecta la reţeaua mobilă germană. Inclusiv lucrătorii din transportul de mărfuri trebuie să verifice care sunt excepțiile care li se aplică.

Textul SMS-ului spune: „Guvernul federal: Willkommen/Bun venit! Vă rugăm să rețineți regulile de testare/carantină; vă rugăm să urmați regulile privind testele/carantina”. Prin accesarea linkului https://bmg.bund.de/covid19, călătorii pot afla informații despre obligațiile lor legate de pandemie și despre principalele măsuri de protecție împotriva infecțiilor.

Reguli pentru şoferii profesionişti:

Cercetătorii de la „Centrul de inginerie inversă” (cercetare ZER) au atras însă atenţia asupra mai multor probleme pe care acest sistem de informare le aduce, legate de realizarea grafică a programului electronic, funcții de traducere slabe, elemente grafice care nu sunt potrivite pentru smartphone-uri și link-uri care nu funcționează.