Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a realizat în această dimineață (23 martie), începând cu ora 3:30, acțiuni de control în principalele depouri și autobaze ale Societății de Transport București (STB), pentru a verifica modul în care sunt respectate drepturile consumatorilor, atunci când utilizează mijloacele de transport în comun din Capitală.

Echipe de control al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bcurești-Ilfov au verificat depourile și autobazele STB de la Victoria, Dudești, Giurgiului, Militari, Berceni, Titan etc.

Au fost controlate tramvaiele, autobuzele și troleibuzele care urmau să intre pe traseu la prima oră a dimineții şi au fost oprite doar cele care au prezentat deficiențe majore, pentru a nu se crea întârzieri în trafic.

Câteva dintre de neregulile importante constatate, până acum, de echipele de control al CPCR București-Ilfov sunt deficințe tehnice (prezența unor uși care nu se închideau complet, fără etanșeizare, lipsa mânerelor de susținere sau prezența unor mânere deterorate, fără protecția de PVC, în pericol de a se rupe sau fiind imposibil de fi dezinfectat, existența linoleumului deteriorat  de pe pardoseal, lipsa rampelor de acces pentru persoanele cu dizabilități, funcționarea precară a instalațiilor de ventilație sau încălzire) şi deficințe de igienă și întreținere (neigienizarea totală sau pațială a incintelor, utilizarea unor substanțe ineficiente pentru igienizare, utilizarea unor ustensile vechi, deteriorate și neigienizate pentru curățarea mijloacelor de transport în comun).

Controalele au loc pe parcursul întregii zile. Reprezentanții STB urmau să vină la sediul ANPC, pentru a discuta pe tema neregulilor identificate și a stabili termenul cel mai scurt de remediere a deficiențelor constatate, în beneficiul consumatorului și cu respectarea legislației în vigoare.