Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Piața de transport devine din ce în mai digitalizată, inteligența artificială și companiile tinere care pot moderniza și eficientiza la un nivel înalt serviciile de transport devenind competitoarele cele mai de temult pentru marile case de expediții care au făcut legea până acum pe piață. După ce am prezentat strategia de expansiune a sennder, un start-up german care a atras fonduri de investiții imense cu care a achiziționat mai multe companii importante precum Uber Freight sau Poșta Italiană, în numărul de septembrie al revistei Tranzit vom prezenta un alt start-up înființat, de asemenea, de trei tineri, de această dată din Spania, care are ambiții importante pentru piața de transport, inovând în domeniul transportului express după ce a plecat de la principiul îmbunătățirii vieții șoferilor de camioane.

Trucksters este un furnizor de soluții de transport pe distanțe lungi, bazat pe un “sistem de relee” innovator, așa cum susțin cei trei fondatori, foști consultanți de business. Ce înseamnă “releu”? Un sistem de transport de tip ștafetă pe trei coridoare stabilite în ultimii 3-4 ani între Spania și Belgia (și de aici în UK), Germania, Olanda, Franța și, mai nou, Polonia. Timpul de parcurgere a cursei e de circa 30 de ore față de 48 de ore în transportul tradițional, în care marfa este livrată cu un singur camion/șofer.

Conceptul constă în efectuarea cursei în regim de ștafetă, adică un șofer trage o semiremorcă până într-un punct de unde aceasta este preluată de alt șofer, în timp ce primul șofer preia semiremorca adusă de al doilea șofer pe care o duce înapoi, astfel încât să înnopteze mereu în aceeași localitate.

Pe lângă conceptul inovator, sistemul de transport bazat pe ștafetă e important pentru piața românească pentru că 75% dintre transportatorii care lucrează ca parteneri Trucksters sunt români. Iar spaniolii de la Trucksters caută încă 150 de autotractoare care să se adauge celor 103 existente în prezent în rețea. Un interviu cu Gonzalo Oliveros, responsabilul de dezvoltare a rețelei de parteneri de transport a Trucksters, va fi publicat în ediția de septembrie a revistei Tranzit, oferind mai multe detalii despre ce înseamnă conceptul cu care Trucksters își dorește să revoluționeze întreaga piață de transport internațional.