Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Piata spatiilor industriale din zona de vest a tarii continua sa se dezvolte, dupa ce in decurs de 10 ani, stocul s-a dublat, devenind a doua piata ca marime dupa Bucuresti, arata datele CBRE, liderul pietei de consultanta imobiliara. CBRE a consiliat recent compania de curierat Sameday in procesul de inchiriere a unei suprafete de aproximativ 2.300 m2 in parcul industrial VGP Park Timisoara.

„Spatiile logistice amplasate in locatii cheie si-au dovedit importanta in ultimele luni, fiind vitale pentru livrarea produselor in timp util. In calitate de dezvoltator, VGP a venit in intampinarea Sameday cu toata flexibilitatea necesara pentru solutii personalizate si cu livrarea spatiului la timp. Am ajuns astfel la 140.000 m2 de spatii industriale in Romania si continuam sa crestem”, a declarat Stefan Radeanu, Commercial Manager, VGP Romania. Vestul tarii (judetele Timis, Arad, Bihor) a devenit atractiv pentru companiile din curierat, sprijinind nevoia acestora de a-si reduce timpii de livrare la cel mult 24 de ore. CBRE acopera zona de vest a tarii printr-o echipa dedicata sectorului industrial, coordonata din Timisoara de Madalin Aresmeritoaie, Senior Advisor.
 
„Relocarea Sameday confirma potentialul zonei de vest pentru sectorul industrial. Dinamica acestei zone se mentine, atat din perspectiva cererii pentru spatii industriale, cat si a ofertei. Stocul actual de 700.000 m2 are un grad de neocupare de 5,2% si alti 75.000 m2 de spatii industriale sunt in constructie in judetele Timisoara, Arad si Bihor si vor fi livrati pana la finalul anului”, a declarat Madalin Aresmeritoaie, Senior Advisor, Industrial Services, CBRE Romania.
 
In ultimele 15 luni, in vestul Romaniei au fost inchiriati aproape 77.000 m2 de spatii industriale, CBRE avand o cota de piata de 19% din totalul reprezentat de companiile de consultanta imobiliara. Tot in Timisoara, CBRE Romania a consiliat recent inchirierea a 18.000 m2 in proiectul Timisoara Industrial Park II, catre companiile NDB Logistica, furnizor de servicii integrate de logistica si DS Smith, companie internationala lidera in domeniul ambalajelor.
 
„Alaturi de companiile din domeniul distributiei si productiei, care au reprezentat in ultimii ani motorul cererii pe piata de spatii industriale, in ultimele sase luni am remarcat un apetit ridicat din partea jucatorilor din e-commerce si domenii conexe, cum este industria curieratului”, a adaugat Madalin Aresmeritoaie.
 
In Romania, retailul online s-a dezvoltat major in ultimii sase ani, atingand la finalului 2019 valoarea de 4,3 miliarde de euro, de patru ori mai mare fata de 2014 si in crestere cu aproape 20% fata de anul 2018, conform raportului Romania E-commerce, realizat recent de CBRE Research.
 
Dezvoltarea sectorului de e-commerce a atras dupa sine extinderea companiilor din industria curieratului, o piata estimata la aproximativ 3,2 miliarde de lei in Romania, in care lucrau peste 35.600 de angajati in 2018, potrivit datelor ANCOM. La nivelul tarii, piata de curierat inseamna peste 94 milioane de colete, echivalent a 4,7 colete per locuitor, in crestere, in medie, cu aproximativ 18% anual in ultimii trei ani.