Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

IBM a incheiat cu Volkswagen (Germania), Moovster (Germania) si Vinturas (Olanda) colaborari care ar putea redefini viitorul industriei auto prin AI si Cloud Hibrid, solutii percepute, asa cum declara Dirk Wollschlaeger, director general Global Automotive, Aerospace & Defense Industries in cadrul IBM, drept factori cheie pentru evolutia modelelor de business si a relatiilor cu soferii, ce implica servicii digitale personalizate integrate in interiorul vehiculului si in jurul acestuia.

Un sondaj efectuat de IBM in septembrie 2017, in randul directorilor din industria auto din intreaga lume, a aratat ca 73% dintre ei considera ca va trebui ca viitoarele servicii de mobilitate sa fie create impreuna cu consumatorii, deoarece tehnologiile digitale redefinesc relatia pe care o avem cu vehiculele noastre. De aceea compania lucreaza la introducerea solutiilor de Cloud Hibrid si AI – inclusiv IoT si Blockchain – in industria auto, pentru a stimula reinventarea digitala a acestora.
Volkswagen Sachsen GmbH sustine indeplinirea angajamentului Grupului Volkswagen de a vinde anual mai mult de un milion de vehicule electrice pana in 2025 si colaboreaza cu IBM pentru implementarea SAP S/4HANA™, care serveste ca pilot pentru eficientizarea activitatii financiare la nivel global pentru brandul Volkswagen Passenger Cars.
Moovster, un startup de mobilitate si inteligenta artificiala, a dezvoltat o noua platforma Mobility-as-a-Service pentru angajatori, angajati, cetateni si orase inteligente care doresc sa contribuie la dezvoltarea mobilitatii in orasele mari, si face astfel ca mobilitatea de zi cu zi sa fie mai flexibila, economisind si banii utilizatorilor. Solutia Moovster pentru orasele din ce in ce mai aglomerate este motivarea utilizatorilor de a alege optiuni alternative de transport cum ar fi bicicleta personala, scuterul electric, ofertele de sharing sau transportul public.
Iar Vinturas, o companie de logistica auto din Olanda, utilizeaza tehnologiile IBM Blockchain pentru a ajuta la imbunatatirea experientei achizitionarii unei masini noi sau second-hand. Utilizand blockchain pentru inlocuirea sistemelor anterioare pe suport hartie, platforma Vinturas va crea o mai mare transparenta si eficienta in circulatia vehiculelor intre producatori, dealeri si companii de leasing, ajutand la sporirea increderii cumparatorilor si reducand TVA, kilometrajul si frauda privind taxele la import, care costa miliarde de dolari in Europa in fiecare an.
In afara de cele trei companii mai folosesc tehnologiile IBM Cloud si firmele AI Elaphe Propulsion Technologies, din Slovenia – care a selectat IBM Cloud pentru a accesa tehnologiile IBM Internet of Things (IoT) si pentru a contribui la imbunatatirea sigurantei vehiculelor electrice si hibride autonome si conectate, de generatie viitoare – si Audi UK -care a ales BBH si IBM iX pentru a dezvolta o noua experienta de brand digitala, reinnoind toate punctele de contact digitale pe diferite canale Audi.