Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mercedes-Benz Arocs – noua forta din constructii

Mercedes Benz continua sa isi reinnoiasca gama de camioane in mare viteza. Dupa noul Actros si Antos, din 2013 vom vorbi de Mercedes Benz Arocs care va include orice vehiculul Mercedes Benz pentru aplicatii on-off.
Noile basculante, betoniere si sasiuri sunt disponibile in variantele cu 2, 3 si 4 axe, in 16 variante de putere, de la 238 CP la 625 CP. De la inceput toate motoarele au fost gandite astfel incat sa indeplineasca standardele Euro 6. Motoarele Blue Tec 6 au sase cilindri in linie, cu turboexhaustor si intercooler care, impreuna, asigura o forta de tractare, chiar si atunci cand motorul este putin peste nivelul de relanti.

Puterea de tractare maxima este cuprinsa intre 1-3000 Nm pentru motoarele de 7.7, 10.7, 12.8 and 15.6 l. Acesta din urma este complet nou, OM 473.
Arocs vine ca si standard cu transmisia automata Mercedes PowerShift 3.
Arocs are o multime de variante, de la 4X2, cu tractiunea pe spate pana la 8X8/4, cu tractiune integrala si doua axe viratoare frontale.
Pentru Arocs sunt disponibile 7 cabine, in 14 versiuni. Pe langa cabina compacta de 2,3 m, versiunile L, M sau S, Arocs poate fi comandat si cu versiune mai spatioasa, de 2,5 m a carei podea are acelasi nivel pe toata suprafata.
Design-ul noului Mercedes-Benz Arocs este neobisnuit, cu o grila de radiator care seamana cu niste dinti, elemente de otel pe bara de protectie, un scut robust pentru radiator etc.
O alta noutate in cazul Arocs este gruparea vehiculelor in doua categorii, Loader si Grounder.
Arocs Loader are o greutate proprie mult redusa, tractorul 4X2 fiind cel mai usor de pe segmentul de constructii, la fel si betonierele 8X4/4, cu masa maxima admisa de 3 t. Aceasta din urma are o masa proprie de doar 9,25 t, si poate transporta la fiecare cursa 8 m3 de beton.
Arocs Grounder este construit special pentru folosirea in conditii extrem de grele. Este foarte stabil, robust si de incredere.
Arocs va fi prezentat in premiera la Bauma, in aprilie anul viitor.

Articole similare

Ad