Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Linie de transport public ecologic in Valea Jiului

Consiliul Judetean Hunedoara si primariile localitatilor din Valea Jiului au decis sa se asocieze pentru realizarea unei linii de transport ecologic in toata zona, folosindu-se autobuze electrice. Hotararea de asociere a fost aprobata in cadrul sedintei CJ Hunedoara din 30 iunie si prevede ca linia de transport sa fie functionala intre orasele Petrila, Petrosani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni si Uricani, la un pret accesibil si stimulativ pentru mobilitatea fortei de munca.
 

Proiectul „Green Line Valea Jiului“ va fi depus pentru obtinerea unei finantari nerambursabile prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020, axa care se refera la reducerea emisiilor de carbon in zonele urbane.
„Putem accesa o finantare nerambursabila in valoare de 10 milioane de euro pentru realizarea unui transport ecologic. Proiectul va fi aplicat in zona Vaii Jiului, banii fiind suficienti pentru a achizitiona 20-30 de autobuze cu o capacitate medie de 40-50 de locuri“, a declarat, la inceputul lunii trecute, vicepresedintele CJ Hunedoara, Daniel Andronache. Proiectul va include, pe langa autobuzele electrice, doua statii de incarcare cu electricitate la Uricani si Lonea, precum si un depou in municipiul Vulcan. (sursa: Agerpres)

Articole similare