Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

„2017 este anul retailerilor!“

Vincenzo Nicolò, director general Iveco Romania, considera ca 2017 este anul companiilor cu flote mici si medii, ale caror achizitii sunt insa influentate de previziunile pe termen scurt, care sunt corelate cu politicile legislative adoptate de statele vestice. La finalul celor 12 luni, piata va inregistra o usoara scadere comparativ cu 2016, anul in care au fost schimbate foarte multe flote. „Partea de retail este importanta pentru noi, 2017 fiind anul in care clientii cu flote de 10-15 vehicule vor face investitii. Problema reala este la transportul intracomunitar: chiar daca noi asteptam o crestere a celor cu flote mici, din pacate ei  asteapta sa vada ce se intampla cu legile de transport din Europa de Vest, asa cum sunt Macron, MiLoG etc.
 

De altfel, in previziunile de business companiile cu flote mari nu isi schimba strategia in functie de noile legi, de exemplu, insa companiile mici si medii se uita pe termen mai scurt si asteapta politica locala, politica europeana. In primele sase luni piata este intr-o usoara scadere, motiv pentru care la finalul anului previzionam un minus de circa 10% fata de 2016“, a explicat Vincenzo Nicolò. Cu toate acestea, importatorul a efectuat anul acesta vanzari de flote, cum ar fi 20 de camioane Stralis XP catre o companie oradeana care are baza in centrul Italiei.
Oficialul Iveco a mai spus ca aceasta expectativa a flotelor mici si medii s-a vazut inclusiv la rezultatele obtinute in urma prezentarii in fata partenerilor a flotei demo de opt autocamioane, si care nu s-a incheiat cu vanzari pe masura rezultatelor testelor de consum experimentate de clienti.
„Rezultatele au fost impresionante, cel putin din punct de vedere al consumului, in sens pozitiv, unde avem in scris de la clienti cum ne-am situat fata de concurenta. Din pacate, vanzarile in urma testelor nu au fost pe masura, pentru ca multi clienti inca asteapta sa vada care vor fi efectele politicilor restrictive anuntate de diferite state vest-europene. Am reusit sa incheiem contracte, insa nu pe masura rezultatelor excelente obtinute cu flota demo. 2017 este anul companiilor de retail, numai ca este greu sa abordezi clientul cu aceasta filosofie de cost de proprietate“, a mai completat directorul general al Iveco Romania. Unul din exemple a fost chiar vanzarea a trei autocamioane Stralis catre compania Trans Prima, cu sediul in Alba, livrarea efectuandu-se cu prilejul inaugurarii noului centru Iveco Truck Services din localitatea Vintu de Jos.

Articole similare