Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Si Anglia interzice repausul de 45 de ore in camion

De la 1 noiembrie Anglia devine cea de a patra tara care amendeaza efectuarea perioadei de repaus saptamanal normal (45 de ore) in camion/autocar. Agentia de standarde pentru soferi si vehicule (DVSA) a anuntat ca amenda pentru soferii de camion sau de autocar care vor incalca aceasta regula se ridica la 300 de lire.
 

La acest moment, DVSA (Driver and Vehicle Standards Agency) poate amenda soferii doar pentru incalcarile comise in ziua respectiva sau la momentul controlului. Inspectorii de trafic, insa, vor primi puteri sporite, astfel incat sa poata amenda pe loc orice incalcare a timpilor de odihna in ultimele 28 de zile, petrecuta nu numai pe teritoriul Marii Britanii, ci si in alte state.
La un singur control, inspectorii de trafic vor putea amenda pana la cinci depasiri ale timpilor de condus. Acest lucru inseamna ca amenda maxima poate urca pana la 500 de lire la un singur control. Parcarea in locuri ilegale, zgomotul sau aruncarea de gunoaie in locurile de parcare vor fi, de asemenea, amendate.
Reglementarile se vor aplica si soferilor care nu locuiesc in Anglia, caz in care amenda trebuie platita pe loc, autovehiculele fiind imobilizate pana la efectuarea platii.
Autoritatile britanice au luat masura interzicerii posibilitatii de a face pauza de 45 de ore in cabina camionului sau in autocar din cauza ca multe comunitati s-au plans ca soferii de camion se opresc adesea sa faca pauza de 45 de ore in spatii neamenajate, facand galagie si lasand in urma mizerie. In 2016, autoritatile din Kent au amendat circa 3.700 de soferi de camion pentru parcarea ilegala sau neadecvata a vehiculelor.
Un alt motiv pentru care s-a luat aceasta masura il reprezinta numarul mare de accidente care au drept cauza adormirea la volan. DVSA a acordat peste 6.300 de amenzi cauzate de depasirea timpilor de condus intre aprilie 2015 si martie 2016. Potrivit Asociatiei Regale de Prevenire a Accidentelor (RoSPA), oboseala este responsabila pentru unul din cinci accidente cu urmari fatale. In aproape 40% din accidentele cauzate de oboseala la volan sunt implicate vehicule comerciale.

Articole similare