Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Primele camioane din noua editie limitata MAN livrate in Romania

La jumatatea lui februarie in flota Clio au intrat doua camioane MAN TGX 18.500 BLS Efficient­Line 3 editie limitata, cu cabina XXL conceputa special pentru echipaj, cu motor de 500 CP, EfficientCruise, EfficientRoll, retarder si navigatie – la care transportatorul va adauga clima de stationare – precum si cu pachet optional after-sales ce include trei ani de garantie totala sau 450.000 km, valabila in intreaga Europa, si trei ani de revizii gratuite in reteaua MHS Trucks&Bus, pana la un rulaj de 450.000 km (150.000 km/an). Sunt primele astfel de camioane, editie speciala, cu cabina XXL si motor de 500 CP, livrate in Romania, iar finantarea a fost asigurata prin MAN Finance.
 

Clio are trei camioane pe care lucreaza echipaje, dar cele livrate acum sunt primele concepute special pentru asta, din punct de vedere al spatiului si al dotarilor, si vor fi folosite de echipaje formate din sot si sotie sau tata si copil. „Nu avem multe asemenea echipaje“, arata Cristi Hodis, „abia anul trecut am inceput sa lucram astfel. Avem echipaje formate dintr-un sofer cu experienta si unul nou, pe care il formeaza, dar ele nu sunt de durata, ci doar pana cand invata acesta din urma. Oricum e greu sa se inteleaga doi straini, si uneori si doua rude mai indepartate. Dar echipajele formate din sot si sotie sunt o solutie mai buna.“
In prezent la Clio lucreaza o singura soferita, dar in trecut au fost si altele, iar reprezentantul firmei declara ca acestea au printre cele mai mari note date de sistemul de monitorizare.
Camioanele pe care se lucreaza in echipaj nu sunt foarte profitabile, cata vreme costurile sunt aproape duble – fiind vorba de doua salarii – dar numarul de kilometri ajunge doar la 15.000-17.000 pe luna, fata de 10.000-13.000 pe luna in cazul celor cu un singur sofer. Dar se lucreaza in echipaj la cererea clientului, care, fara a primi un tarif mai bun de la producatorul de medicamente, a ales sa stranga relatia cu acesta oferindu-i livrari expres, cu descarcare in ziua imediat urmatoare incarcarii.
Aceluiasi client care a solicitat echipaje Clio ii pune la dispozitie insa si noua camioane cu un singur sofer.

Articole similare