Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Dacos a achizitionat 14 autocare noi si priveste cu incredere spre vest

Dacos a semnat contractul de achizitie pentru 14 autocare noi VDL Futura, vehiculele urmand sa fie livrate esalonat pana in primavara anului viitor. Dupa 25 de ani de activitate in transportul de calatori, operatorul valcean si-a mutat o parte importanta a business-ului pe teritoriul UE, unde realizeaza acum aproape 40% din cifra de afaceri, din transport turistic.
 

Dacos a inceput cu cativa ani in urma procesul de reinnoire si redimensionare a flotei dislocate pentru operatiunile de transport turistic, ca urmare a cresterii volumelor de transport, dar si datorita cresterii standardelor de calitate, trasate de partenerii externi.
Desi initial, din motive logistice, s-a negociat cu alti producatori de autocare, VDL Bus & Coach a devenit, dupa mai multe negocieri, „alternativa viabila“ si astfel, parteneriatul de peste 20 de ani intre Dacos si producatorul olandez a putut continua. Performantele noului Futura 2 sunt extraordinare, iar designul autocarului este unul compact, echilibrat si bine conturat. Mai mult, un rol important l-a jucat si mentenabilitatea produsului.
Sase autocare nou-achizitionate vor innoi flota folosita pentru cursele turistice externe, iar odata ce vor fi retrase vehiculele inlocuite urmeaza sa reimprospateze parcul auto utilizat pentru transportul interjudetean de persoane. Restul de opt Futura vor suplimenta flota utilizata pentru transport turistic in Europa, de aceasta data, prin diversificare, vor deservi interesele unor tour-operatori din Coreea si India. Astfel, nu numai ca Dacos va controla expunerea pe un singur client, ci va reusi, cel mai probabil, sa ofere servicii unor clienti din doua piete noi cu potential urias.

Atentie la detalii, fara compromisuri la siguranta
In configurarea autocarelor un rol important l-a avut experienta acumulata in peste 20 de ani de activitate, astfel ca, pe langa motorul DAF MX 11, s-a optat pentru o cutie de viteze manuala ZF Ecomat, cu 6+1 trepte. „Este adevarat ca transmisia automata scade consumul de combustibil, insa, in acelasi timp, modifica semnificativ costul de achizitie a autocarului, afectand in buna masura costul de operare. Mai mult, optimizarea consumului de combustibil ar putea avea un rol important, insa nu si in acest caz particular, in care parcursul mediu zilnic este extrem de redus, rezultand o economie infima in costul de operare prin comparatie cu impactul diferentei pretului de achizitie. In plus, soferii nostri au siguranta ca in cazul unei defectiuni pot aduce vehiculele in siguranta pana la cel mai apropiat service“, considera Alex Petrescu, noul director general al firmei Dacos.
Autocarele sunt echipate cu un pachet complet de sisteme de siguranta, ce include ESP, sistem de avertizare a incalcarii a benzilor de circulatie (LDW), asistenta la franarea de urgenta (EABS), cruise-control etc. Din punct de vedere al configuratiei interioare toate vehiculele sunt identice: s-a mers pe o varianta cu 53 de scaune (productie proprie VDL), …

Articole similare