Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Romanii, printre cei mai importanti clienti de feribot din Europa

Piata romaneasca devine tot mai importanta pentru operatorii de feribot din vest, in conditiile in care camioanele noastre sunt prezente in toate colturile Europei. Astfel, agentii de vanzari au ales sa isi consolideze prezenta in Romania, pentru a acoperi cat mai bine piata si a raspunde solicitarilor in crestere venite din partea carausilor autohtoni. Este si cazul Transcamion, pentru care tara noastra reprezinta a doua cea mai mare piata dupa Germania. Pe langa vanzarea de bilete de feribot, tren, acces tunel sau pod, principalul avantaj oferit de un agent de vanzare este consultanta in alegerea celei mai eficiente rute. Iar aici experienta si buna informare joaca un rol esential.
 

Dupa o prezenta de mai multi ani pe piata romaneasca, Transcamion are acum un distribuitor dedicat pentru vanzarea de bilete de feribot aici, firma Transcamion Truck & Ferry. Pe langa rezervari de feribot, compania – cu sediul in Germania – mai intermediaza taxe de pod, de tunel sau pentru alte servicii de transport intermodal. Numarul de furnizori de servicii si de agenti care activeaza in Europa de Est a crescut semnificativ in ultimii ani, concomitent cu cresterea flotelor de camioane (apartinand carausilor estici, mai ales polonezi si romani) care transporta marfa pe tot continentul.
Transcamion intermediaza peste 1.300 de rute, care deservesc toate liniile de feribot din Europa si nu numai. Pe langa canalul britanic, care este, de departe, cel mai solicitat, astfel ca foarte multi agenti se orienteaza exclusiv catre el, se promoveaza foarte mult liniile de feribot din Scandinavia si din Italia. Exista, de asemenea, solutii si pentru destinatiile mai putin circulate, cum ar fi Africa sau Kazahstan. Toata administrarea se face de la sediul central din München, rezervarile se fac pe o platforma online care include toate liniile de feribot, tren, poduri, tuneluri ofertate – si aici se emit si toate facturile pentru serviciile intermediate. Avantajul pentru toti clientii – mai putin cei germani – este ca nu li se factureaza TVA.
Romania este cea mai mare piata pentru Transcamion dupa Germania, motiv pentru care aici se lucreaza cu un numar crescut de agenti de vanzari. „Incercam sa fim cat mai flexibili si oferim servicii in cat mai multe limbi straine chiar de la sediul central. Volumul de munca este acum insa atat de mare in Romania, incat am simtit ca este nevoie de o organizatie dedicata aici“, a declarat Allan Flensborg, CEO Transcamion Schiffahrtsagentur GmbH.
In patru ani de cand conduce compania germana, cifra de afaceri a crescut cu 25%, dovada a faptului ca piata de feribot a cunoscut o dezvoltare continua. In special in Romania activitatea se asteapta sa creasca de la an la an, tot mai multi operatori apeland la transportul cu feribotul. „Principalul avantaj pe care il oferim clientilor nu este intermedierea tarifului, ci consultanta in alegerea celei mai bune rute, in functie de prioritatea de moment – pret, timpi de conducere si odihna pentru sofer, …

Articole similare