Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Se inmultesc imigrantii din Calais

Asociatia de transport FTA face presiuni la Guvernul Francez pentru a lua masuri in ce priveste situatia imigrantilor din Calais, descrisa ca o zona de, razboi de unii dintre membrii acesteia.
James Hookham, reprezentantul FTA a explicat efectul pe care aceasta situatie il are asupra lantului logistic din cauza intarzierilor la traversarea canalului si a refuzului marfii de catre clienti din cauza contaminarii atunci cand imigrantii patrund in camion.
 

Asociatia a trimis o adresa si catre primarul din Calais prin care i-a cerut sprijinul pentru a face lobby la Guvernul Francez si cel Englez, dar si la Comisia Europeana pentru a gasi o solutie la aceasta problema, insa, fara raspuns. „Am obtinut o informare completa de la minister despre actiunile recente de securitate, inclusiv instalarea de noi garduri si verificarile suplimentare efectuate pentru a tine imigrantii departe de vehicule si de a apara frontiera din Marea Britanie impotriva intrarilor ilegale“ .
Membri FTA au sfatuit soferii sa nu alimenteze sau sa opreasca lana Calais, iar multi ocolesc circa 100 de mile pentru a evita portul din cauza acestor probleme. „Facem presiuni pentru un angajament mai vizibil al Guvernului Francez la activitatile criminale de pe teritoriul francez si responsabilitatea sa de a proteja soferii britanici cat sunt sub jurisdictia lor“, a mai spus James Hookham.

Articole similare

Ad