Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad

„Transporturile pot fi organizate eficient si cu un Excel”

Pentru Delphi elementele-cheie ale unei retele eficiente de transport sunt costurile mici, vizibilitatea crescuta a marfurilor si optimizarea permanenta a proceselor. In constructia retelei de transport, Delphi se bazeaza pe transportatori mari, capabili sa ofere o multitudine de solutii, in caz ca este necesara una speciala.

Delphi este unul dintre liderii pietei de componente auto, care furnizeaza piese de prim montaj aproape pentru toti producatorii de automobile.
 

Delphi este prezent in 60 de state, iar pe langa locatiile de productie din Europa mai are si cateva centre tehnice, unul dintre ele chiar in Europa de Est.
Pentru a fi recunoscut de clienti drept cel mai bun furnizor, Delphi avea nevoie si de o retea de transport optimizata. Andrzej Michalak, logistics operations manager Delphi Europa de Est, Turcia si Rusia, s-a ocupat de acest proces in zona sa de responsabilitate.
„Filosofia noastra de productie este descrisa simplu prin trei cuvine: siguranta, verde si conectivitate. Pentru a respecta aceasta strategie si a optimiza reteaua de transport, selectarea celui mai bun mod de transport este foarte importanta“, a explicat Michalak. In viziunea acestuia, pentru o retea de transport optima trebuie sa se lucreze la imbunatatirea continua a sistemului de transport, pentru a tine pasul cu schimbarile si cerintele pietei.
In cadrul unui proiect de eficientizare primul pas este reprezentat de colectarea datelor necesare pentru fiecare etapa a procesului. Fara acestea sau in cazul in care sunt eronate se schimba toate datele problemei, asa cum explica Michalak, pentru ca punctul de plecare al proiectului de optimizare este reprezentat de PFEP – „plan for every part” – ceea ce inseamna planificarea in detaliu a fiecarui element. PFEP este baza de date care contine toate informatiile despre componentele Delphi si trebuie sa fie updatat in mod regulat, aceasta fiind premisa esentiala care asigura buna desfasurare a proiectului. In caz contrar, efortul se dubleaza si se pierde si timp.

Transportatorii pot oferi informatii utile
„Poate nu va vor oferi informatii confidentiale, dar transportatorii cu care lucrati va pot ajuta cu date legate de volume si greutate, iar cu acestea se poate trece la optimizarea incarcaturii“, a explicat reprezentantul Delphi. Toate datele necesare optimizarii transportului pot fi colectate asadar cu ajutorul carausilor, doar ei avand acces la o parte dintre acestea. Utilizarea camionului la capacitate este un parametru la moda in ultima perioada. Conform informatiilor oferite de transportatori, se poate calcula capacitatea la care este utilizat camionul. „Suntem mai aproape de realitate daca luam in calcul greutatea si volumul. Acest calcul se poate realiza si mai usor daca este utilizat acelasi tip de palet. Daca avem un camion in care a fost incarcata marfa de la mai multi furnizori, cu paleti multipli sau colete de dimensiuni diferite, apare un element in plus: factorul uman.“

Articole similare