Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Un nou centru de coacere si distributie a bananelor, la Bucuresti

Yellow Fresh Fruits, reprezentanta in Romania a companiei poloneze Citronex, care activeaza din anii '90 in comertul cu fructe, mai ales import de banane, a deschis in 2020 la Bucuresti un centru de coacere si distributie de 4.400 m2 si 30 de camere, care se alatura celui din Remetea Mare, de 2.400 m2 si 26 de camere, operational din 2019. Pandemia Covid-19 nu a adus pe piata fructelor si legumelor scaderi de volume, ci dimpotriva, in unele perioade cererea a crescut, astfel ca si flota proprie a companiei a avut permanent de lucru si chiar a putut fi folosita mai eficient datorita faptului ca, spre deosebire de anul trecut, cand inca era criza de personal, acum sunt si soferi de rezerva. 
Jumatate din cele 30 de camere de la Bucuresti sunt deja complet echipate, iar pentru restul mai este de lucru la partea electrica. Si ele ar fi putut fi deja definitivate, dar, din cauza pandemiei, tehnicienii, care erau din Slovenia, au fost nevoiti sa se intoarca acasa si lucrarile au fost sistate deocamdata.
Depozitul are o singura temperatura, de la 13-14 la 16 OC indiferent de anotimp, si, asa cum explica directorul de transport al companiei, Lucian Nistor, „ce facem noi este un fel de productie, nu e o simpla coacere, pentru ca noi cream in aceste camere conditiile tropicale ce ajuta bananele sa se coaca“.
La Bucuresti se lucreaza la capacitate – adica se pot coace concomitent 30 de camioane de banane – si conform cu nivelul cererii din Romania, unde firma are acum cinci clienti, fata de trei in 2019, si din Bulgaria, tara spre care merg sapte camioane/saptamana, cantitate care se dubleaza in sezon si cand sunt promotii.

Articole similare