Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Gestionare si automatizare ca la carte, cu investitii pe masura

Infiintata in 1990, Farmexim este prima companie de import si distributie de medicamente din Romania, cu un portofoliu care astazi numara 4.100 de clienti, farmacii cu circuit deschis si de spital, drogherii, plafare si depozite de medicamente. Compania detine o flota proprie, precum si o retea importanta de hub-uri si centre logistice la nivel national.
Farmexim a incheiat anul trecut cu afaceri de 2,3 miliarde de lei. „Perioada pandemiei ne-a afectat si pe noi, asa cum a afectat si alte domenii din economie. Insa obiectivele noastre principale nu sunt legate numai de cifre, ci si de a asigura disponibilitatea medicamentelor pentru pacienti, de a livra servicii de sanatate optime si de a ne proteja angajatii, partenerii si clientii“, explica Alina Barcaru, Group Wholesale Director Farmexim. Compania detine o retea nationala formata din patru hub-uri regionale pentru distributie (Balotesti-Ilfov, Ghiroda-Timisoara, Miroslava-Iasi si Apahida-Cluj) si sase centre logistice zonale (Craiova, Constanta, Galati, Brasov, Sibiu si Oradea). Cele 10 unitati logistice insumeaza o suprafata de stocare de 32.000 m2, din care 550 m2 reprezinta zonele de frig. Fiecare dintre acestea, spune Alina Barcaru, este construita la standardele europene din domeniu si beneficiaza de dotari tehnologice de varf.
Nucleul retelei se afla la Balotesti, unde este si sediul central al grupului in care activeaza companiile Farmexim si Help Net. Inaugurat in 2014, centrul logistic a deschis un amplu proces investitional pornit in 2012 cu scopul de a eficientiza operatiunile la nivel de grup. Cu o investitie de 16 milioane de euro, Balotesti a fost primul dintre cele patru hub-uri regionale de distributie modernizate si utilate cu echipamente de ultima generatie. Astazi, centrul logistic dispune de 14.500 m2 spatiu de stocare, 9 rampe de receptie (dintre care 3 pentru camioane mari) si tot atatea rampe de livrare, 1.200 m2 spatiu de receptie, o capacitate de stocare de 6.000 de paleti si spatii dedicate produselor cu conditii speciale de stocare. „Un recent proiect de dezvoltare a serviciilor noastre logistice a adus in plus o suprafata de 3.000 m2 si o capacitate de 4.500 de paleti pentru activitati de depozitare in custodie in centrul logistic de la Balotesti.“ Pana in 2018, programul a presupus modernizarea etapizata a centrelor logistice de la Timisoara, Iasi si Cluj.

Articole similare