Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Economia Poloniei stă bine, ceea ce se vede din recordul absolut de camioane înmatriculate

Piața poloneză de camioane este în plină expansiune, ceea ce constituie un semn bun pentru întreaga industrie de transport și logistică. În primul trimestru din 2023, numărul camioanelor noi înmatriculate a crescut cu 19,2% față de aceeași perioadă a anului trecut, iar rezultatele din martie sunt de-a dreptul impresionante – așa cum comentează presa de specialitate citând Asociația Poloneză a Automobilelor PZPM – creșterea fiind de aproape 28% față de martie 2022, până la 3.414 vehicule, cu 760 mai multe decât în martie 2022. Un astfel de progres nu a mai fost atins niciodată la sfârșitul primului trimestru.

De altfel, creșterea numărului de camioane înmatriculate în Polonia a început în august 2022, și de atunci numai în decembrie au exista scăderi față de perioada similară din anul anterior.

În cazul semiremorcilor, creșterea în primul trimestru a fost de 17,5%, iar în cazul utilitarelor de peste 3,5 t, de 25%. Numărul mare de comenzi noi este atribuit situației economice îmbunătățite din transport și logistică din Polonia, după ce primul semestru din 2022 aceasta părea gravă, mai ales din cauza războiului din Ucraina și prăbușirii piețelor din est.

Mercedes-Benz are cele mai mari vânzări, urmat de Volvo Trucks, DAF, Scania și MAN, iar Scania (+52%) și Volvo (+27%) au înregistrat cele mai mari creșteri. În timp ce MAN a pierdut o treime din cota de piață din Polonia în primul trimestru din 2023.

Articole similare

Ad