Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Dachser a crescut cifra de afaceri cu 6,5%

Dachser a inregistrat anul trecut o crestere a cifrei de afaceri de 6,5% comparativ cu anul fiscal 2014, ajungand la 5,64 miliarde EUR.
Rata de crestere a numarului de transport de marfuri a fost de 4%, acesta cumuland 78,1 milioane expeditii, iar tonajul a crescut cu 5,2%, ajungand la 37,3 milioane tone. Factorii principali care au contribuit la atingerea performantei au fost diviziile de servicii de transporturi terestre pentru produse industriale si pentru cele alimentare din Europa.
 

„Am cules roadele politicii noastre de investitii si a strategiei de crestere pe termen lung, pe care le implementam consecvent in intreaga companie“, a declarat Bernhard Simon, CEO al Dachser. „Exporturile europene raman motorul nostru de crestere, la care se adauga solutiile logistice complete, care combina inteligent transporturile terestre, aeriene si navale.“
Divizia de transporturi rutiere, Dachser European Logistics (EL) are o pondere de 72% din cifra de afaceri Dachser.
In 2015, DACHSER a generat venituri in valoare de 3,433 miliarde EUR (+5,5%) din servicii de transport si depozitare a marfurilor industriale. Numarul si cantitatea expeditiilor au crescut cu 3,8% si, respectiv, 4,2%.
La performantele consistente generate de exporturi in Germania si Franta s-au alaturat si ratele de crestere ale diviziilor EL Europa Centrala si de Nord, respectiv EL Iberia. "In ultimul an, am modernizat in Peninsula Iberica 48 de centre logistice specializate pentru transportul marfurilor periculoase (ADR) si, astfel, am obtinut accesul la industria chimica din Spania – un sector pe cat de robust, pe atat de orientat catre export."
Cu o cifra de afaceri realizata in valoare de 741 milioane EUR, in crestere cu 8,1% fata de anut trecut, divizia DACHSER Food Logistics a ajuns campion din punct de vedere al ratei anuale de crestere. Pe de o parte, la nivel national, performantele diviziei logistice pentru produse alimentare se datoreaza in mare parte succesului intreprinderilor care opereaza in distributia bunurilor de larg consum. Pe de alta parte, Reteaua Europeana pentru Siguranta Alimentara a evoluat in directia favorizarii transporturilor transfrontaliere de alimente. Cu 13 membri, 8 corespondenti si curse de transport regulate intre 29 de tari, aceasta a devenit reteaua alimentara cu cea mai mare acoperire din Europa. Compania a deschis un nou centru logistic in Erlensee, langa Frankfurt, care serveste si ca hub central pentru transporturile de alimente in Europa", a declarat Bernhard Simon.
DACHSER Air & Sea Logistics a generat in 2015 o rata anuala de crestere de 8,0% si a contribuit, in total, cu 1,599 miliarde EUR la cifra de afaceri consolidata.
Simon a anuntat investitii ridicate pentru anul in curs: "Dupa ce investitiile efectuate anul trecut au cumulat 81 milioane EUR, nivelul investitiilor planificate pentru 2016 se ridica la cca. 125 milioane EUR. O parte din acesti bani vor fi investiti in sectorul IT si in dotari tehnice. Partea leului va merge, la fel ca in anii precedenti, in consolidarea retelei noastre pan-europene de transport rutier; vom construi centre logistice noi sau vom extinde facilitatile logistice existente in Austria, Franta, Germania si Polonia.
DACHSER, compania de logistica cu sediul in Kempten, Germania are circa 26.500 angajati in 428 locatii din lume si este reprezentat prin filiale proprii in 43 de tari.

Articole similare

Ad