Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Afaceri cu loialitate: 20 de ani de parteneriat CTE Trailers-Com Divers Auto Ro

Deși politica de achiziții a Com Divers Auto RO este de a lucra cu minimum 3 furnizori pentru orice achiziții, în ceea ce privește semiremorcile, firma argeșeană are un parteneriat special cu CTE Trailers, de la care a cumpărat de-a lungul anilor, din 2003 încoace, nu mai puțin de 350 de semiremorci Krone Profi Liner, dar și foarte multe Mega. Com Divers Auto este unul dintre pionierii transporturilor de componente auto cu semiremorci cu 3 m înălțime la interior, semiremorcile Mega fiind comandate încă de la început cu certificare XL (pentru transport de anvelope). Colaborarea s-a extins ulterior și pe after-sales, Com Divers fiind unul dintre cei mai mari clienți de piese de schimb originale Krone pentru service-urile sale de lângă Pitești (Bascov) și Vâlcea.

Com Divers Auto a cumpărat prima semiremorcă Krone de la CTE Trailers în 2003, de atunci și până acum cumpărând peste 300 de semiremorci Krone.

„A fost o colaborare foarte bună încă de la început, ne-am înțeles și susținut reciproc. Mai avem și alte mărci de semiremorci în parc, deoarece am vrut să testăm și altceva, dar cele mai multe sunt Krone”, spune Daniel Lazăr, care reprezintă a doua generație de management a firmei.

Alexandru Popa, managerul de transport al Com Divers Auto, spune că s-a bazat întotdeauna pe recomandările lui Mihai Dinu, Managing Partner CTE Trailers, care a încercat să propună și să adapteze diferite soluții constructive la nevoile transportatorului argeșean cu scopul de a crește eficiența și securitatea transportului.

Com Divers Auto este specializată pe transporturile de componente auto, astfel încât creșterea capacității de încărcare și îndeplinirea tuturor normelor de securizare a încărcăturii s-au aflat întotdeauna în focusul său. Firma din Argeș deține una dintre cele mai mari flote de semiremorci Mega pentru automotive, aproape toate având un nivel superior de echipare pe partea de siguranță.

Împreună cele două companii au testat mai multe inovații introduse de Krone de-a lungul anilor, ducând parteneriatul dintre cele două firme mai departe de relația clasică furnizor-client.

„Apreciem fidelitatea managementului Com Divers Auto Ro pentru produsele Krone și deschiderea față de parteneriatul cu CTE Trailers. Suntem parteneri de 20 de ani și avem aceeași relație bună de la început, cu intenția clară de a ne susține parteneriatul pe termen lung”, a declarat Dana Manns, Managing Partner CTE Trailers.

„Com Divers Auto este unul dintre clienții care pune un mare accent pe aspectul și starea tehnică a camioanelor sale, fiind atenți să prevină defecțiunile. În acest sens, compania și-a dezvoltat, de-a lungul timpului, personal specializat pentru a-și întreține și repara pe cont propriu parcul de autovehicule”, a adăugat Mihai Dinu, Managing Partner CTE Trailers.

Pe lângă achiziția de semiremorci, Com Divers Auto este un mare client pe partea de piese de schimb și părți de caroserii originale Krone, reparându-și cu propriii angajați semiremorcile în cadrul celor două service-uri din Bascov și Vâlcea, ultimul operând sub brandul Service LKW.

„Com Divers Auto este și un partener extrem de important pentru divizia noastră de after sales, cu personal competent și bine instruit”, a mai spus Mihai Dinu, care a apreciat că firma din Argeș este unul dintre clienții de top ai CTE Trailers în ceea ce privește achiziția de piese de schimb.

„Reparăm atât remorcile noastre, cât și ale terților, atât în perioada de garanție, cât și după aceea”, a precizat Alexandru Popa.

La Bascov Com Divers Auto a extins atelierul inițial cu încă două hale, având în prezent trei hale care includ stație ITP, stație de tahografe, vopsitorie și tinichigerie. „Practic putem face orice fel de lucrare de service, începând de la revizii și reparații minore până la dosare de daună totală. Mai mult de jumătate din intrările de service sunt reprezentate de camioane aparținând altor companii de transport decât cele din grupul de firme Com Divers.”

Firma este autorizată să repare autocamioane DAF, Scania și IVECO și orice tip de semiremorcă, însă Krone cu precădere.

Service-ul propriu ajută la formarea unei opinii cu privire la comportamentul și durata de viață a multor componente și echipări, ceea ce permite luarea unor decizii de achiziție inspirate și bine documentate. Un exemplu este alegerea punților produse de BPW, SAF și, mai nou, punțile proprii Krone, a căror rezistență se vede foarte bine în procesul de reparații.

Com Divers Auto folosește aceleași standarde de semiremorci și pentru alte tipuri de transport, nu doar automotive, astfel că se selectează în special clienții cu marfă de volum, care uzează mai puțin echipamentul și asigură un consum mai redus de combustibil.

Compania testează orice autotractor, remorci, ansambluri, ce combinații oferă cele mai bune consumuri și încearcă să customizeze echipamentele cumpărate pentru a atinge o eficiență cât mai mare a operațiunilor de transport.

Iar pentru a avea camioanele tot timpul într-o stare tehnică excelentă, compania a ales să lucreze cu șoferi dedicați pe ansamblurile din flotă, în așa fel încât aceștia să fie responsabili și interesați să păstreze mașina curată și în condiții bune.

„Noi ne-am echipat camioanele cât mai bine pentru a fi pe placul șoferului, dar și al clientului, care apreciază să aibă la încărcare un camion curat și în stare tehnică bună. Vrem să ne menținem un standard de calitate al serviciului”, a explicat Alexandru Popa.

Com Divers Auto organizează de mulți ani un top anual al șoferilor din punct de vedere al mentenanței, consumului, al rezultatelor, al comunicării etc. Topul are 12 criterii – câte unul urmărit de fiecare departament operațional din cadrul firmei – și la final de an sunt premiați cei mai buni 50 de șoferi dintr-un total de 255. „Aproximativ 20% din șoferi sunt premiați cu modele de camioane noi, remunerații, diplome. Acum au venit primele 5 autotractoare XF de la DAF pe care le vor primi spre exploatare cei mai buni dintre șoferii noștri”, a spus Daniel Lazăr.

Compania s-a implicat dintotdeauna în formarea propriilor șoferi și din 2007 s-a autorizat la Ministerul Muncii pentru a organiza cursuri de formare profesională.

În prezent, din cauza dificultăților tot mai mari în găsirea de conducători auto, Com Divers Auto ia în considerare și angajarea de personal extracomunitar. Momentan, doar pentru partea de service, unde compania a angajat 12 indieni, care s-au integrat foarte bine în spiritul echipei de la Bascov, jumătate dintre ei urmând să înceapă activitatea și la atelierul din Vâlcea.

Com Divers Auto investește de câțiva ani într-o fermă de creștere de Black Angus, ajungând în prezent la peste o mie de capete. Compania investește continuu în rețeaua de procesare și comercializare, intenționând să producă și pentru export. Pentru activitatea fermei de vite, Com Divers folosește echipamente agricole produse tot de Krone, producătorul său preferat de semiremorci.

Articole similare