Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

TLP solicită ca guvernul polonez să intervină pe piața combustibililor

Asociația poloneză de transport și logistică TLP, observând perturbările de pe piața carburanților, a făcut apel la premierul țării și la membrii-cheie ai guvernului să intervină urgent prin introducerea unor mecanisme de protecție pentru operatorii polonezi, câtă vreme combustibilul reprezintă una dintre cele mai importante componente ale costului de transport și orice fluctuație afectează rentabilitatea serviciilor și a firmelor din domeniu.

Fenomenele pe care TLP le constată în ultimul timp sunt imposibilitatea de a cumpăra motorină vrac necontractată și creșterea prețurilor cu peste 60 de cenți/l pentru motorina care este încă disponibilă pe piața angro. Din această cauză transportatorii nu mai pot folosi clauzele diesel din contractele pe termen lung, deoarece ele se referă doar la prețul de bază spot. Prin urmare, transportatorii au de ales între a continua să furnizeze servicii generând o marjă negativă în speranța ca situația să se îmbunătățească și a anula contractele plătind penalități mari.

TLP crede că guvernul polonez nu va rămâne indiferent la solicitarea industriei de transport, dat fiind procentul din PIB pe care îl generează aceasta și poziția puternică pe care a dobândit-o în UE. Mai ales că, așa cum consideră asociația, executivul are în mâinile sale toate instrumentele pentru a influența piața combustibililor și a contracara eficient perturbările acesteia.

Sursa: TLP

Articole similare

Ad