Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Piaggio, noua marcă din portofoliul Cefin Trucks

Cefin Trucks a organizat luna trecută a 20-a ediție a tradiționalului eveniment Camion Fest, care are loc de două ori pe an și reunește specialiști de pe piața vehiculelor comerciale rulate. În cadrul târgului au fost expuse peste 250 de vehicule second-hand multibrand, printre care autotractoare, semiremorci, autobasculante, autobetoniere și utilaje de construcții, și a fost anunțată intrarea în portofoliul AIC Trucks, unic importator și distribuitor Ford Trucks în România, a unei noi mărci, Piaggio Commercial, pentru care este importator și distribuitor, acoperind astfel și segmentul de până la 2,8 t.

Ca de fiecare dată la Camion Fest, așa cum a subliniat Paul Drăniceanu, directorul diviziei de vehicul rulate Cefin Trucks, „venim cu noutăți, adunând în perioada premergătoare evenimentului toate cerințele pieței și facilitățile la care putem răspunde prin oferta noastră. În plus, este un prilej de a ne reîntâlni cu partenerii din industrie și cu clienții care așteaptă aceste oferte. Obiectivul nostru este să menținem un parc de produse cu multe variante, iar planul de dezvoltare al AIC Trucks ne ajută în acest sens, având în vedere și extinderea portofoliului de produse noi, de mărci, de posibilități de trade in, dar și serviciile de consultanță pentru finanțare și rețeaua de service.”

AIC Trucks acoperă și segmentul de utilitare de până la 2,8 t

După lansarea Ford Trucks în România, din care compania a livrat până acum peste 3.500 de unități și este lider de piață pe segmentul vehiculelor de construcții și specializate, autobuzelor Otokar și camioanelor ușoare Atlas de 7-15 t, AIC Trucks a anunțat cu ocazia Camion Fest că în portofoliul său a mai intrat o marcă, Piaggio Commercial, pentru care este importator și distribuitor în România, acoperind astfel și segmentul de până la 2,8 t, reprezentat de camionul urban Piaggio NP6, lansat la noi în 2021.

Considerat un City Truck, acesta este disponibil în peste 440 de opțiuni de echipare, poate fi configurat exact în funcție de specificul activității clienților, are motor ecologic cu două tipuri de combustibil și cea mai bună sarcină utilă din gama sa (până la 1.600 kg), așa cum declară reprezentanții AIC Trucks, și se caracterizează prin manevrabilitate de top și costuri reduse de achiziție și operare. „Toate acestea au ca rezultat cel mai mic cost total de operare din segmentul său, împreună cu mai multă siguranță și confort la bord. Punem un accent puternic pe logistica urbană și regională, pe tot ceea ce înseamnă transport pe distanțe scurte sau medii, în industrii precum construcții, salubritate, agricultură/viticultură, ateliere mobile, transport de produse perisabile, tâmplărie, lucrări publice, întreținere parcuri și spații verzi etc.”, a declarat Florin Pârvu, Brand Manager Piaggio Commercial în cadrul AIC Trucks.

Importatorul va oferi și pentru noua utilitară ușoară servicii post-vânzare, piese de schimb și finanțare, iar CEO-ul său, Stefano Albarosa, se declară onorat să înceapă parteneriatul cu Piaggio Commercial și să continue tradiția pe care o are acesta în România și la nivel internațional și crede în sinergiile dintre rețeaua de vânzări și post-vânzare a AIC și noul producător din portofoliul său.

Piaggio a vândut în 2022 în întreaga lume peste 100.000 de utilitare

Fondat în 1884, Grupul Piaggio desfășoară în prezent un program internațional important de dezvoltare a vehiculelor comerciale, care a început odată cu consolidarea recentă a prezenței sale pe piețele cu potențial ridicat din America Latină, Africa și Asia. Și are în ofertă, printre altele, Porter cu patru roți și Ape cu trei roți.

Porter NP6 a fost lansat în ianuarie 2021, are motoare ecologice pe benzină/GPL sau pe benzină/metan și este produs în uzina Pontedera din Italia și distribuit în principalele țări europene printr-o rețea de dealeri.

Astăzi, Grupul are divizii de afaceri separate, dintre care cea de vehicule utilitare ușoare Ape și Porter a vândut anul trecut aproximativ 103.900 de unități în întreaga lume.

Articole similare