Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Inmatricularile de vehicule cu combustibil alternativ continua sa creasca in Europa

In al doilea trimestru din 2017, cererea de vehicule pe combustibil alternativ din UE a continuat progresul din trimestrul anterior, inmatricularile crescand cu 38% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. 204.502 masini cu propulsoare alternative au fost inregistrate in UE, 5,1% din toate automobilele vandute in al doilea trimestru din 2017. Iar vehicule incarcabile electric (ECV) au reprezentat 1,2% din vanzarile totale.
 

Inmatricularile de vehicule hibride (HEV) si ECV-uri au crescut considerabil (+61,1%, respectiv +45,8%), acestea din urma datorita unei cresteri semnificative a cererii pentru masini electrice cu baterie (+49,7%) si plug?in (+42,3%). Inmatricularile de autoturisme noi alimentate cu propan sau gaz natural au crescut, de asemenea, in al doilea trimestru al anului (+3,3%), in mare masura rezultatul unei cresteri a inmatricularilor de masini pe GPL (+23,7%).
Toate cele cinci mari piete au cresteri procentuale de doua cifre, contribuind astfel semnificativ la performanta pietei UE. Germania si Spania au inregistrat cele mai mari cresteri din ultimul trimestru, cu +91,9%, respectiv +80,7%, urmate de Franta (+28,6%), Regatul Unit (+24,4%) si Italia (+18,1%). Cresterea in cele mai multe dintre aceste tari a fost complet condusa de segmentele electric si hibrid-electric. Marea Britanie, Germania si Franta au avut numarul cel mai mare de automobile incarcabile electric noi. Performantele pozitive de pe piata italiana, pe de alta parte, au fost in principal rezultatul revenirii cererilor de autoturisme pe GPL.

Articole similare

Ad