Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Conectați în era electrificării

Schimbul către electromobilitate modifică lanțul de logistică la nivel global. Swoboda, un furnizor independent de automobile cu sediul în Germania, regiunea Allgau, vede acest lucru ca o opportunitate. Pentru a o duce la bun final, DACHSER ajută compania să își reogranizeze lanțul de aprovizionare la nivel global.

Lumea electromobilității este construită pe baza impulsurilor. Conform cercetărilor demarate de Statista, creșterile venitului anual în cazul pieței de vehicule electrice va ajunge la aproximativ 10% până în anul 2028. În același an, vânzările globale vor depăși 17 milioane de unități.

Chiar dacă unii preferă ca tranziția mobilității să acopere mai mult și mai repede, experții confirmă faptul că destinația este clară. Megatrendurile precum electromobilitatea, condusul automat, conectivitatea și noile concepte de mobilitate vor conduce în continuare spre o tranziție de la motorul cu combustie la motorul electric. Acest lucru va atrage schimbarea – nu doar pentru producătorii de automobile și pentru furnizori, cât și pentru furnizorii logistici.

Digitalizarea și transparența sunt mai importante ca niciodată

Swoboda este o companie activă în segmentele de piață care sunt dedicate transformării tehnologice. Produsul din portofoliu și înțelegerile actuale cu producătorii sunt cu siguranță îndreptate către componente de mobilitate sustenabilă. De mai mulți ani, compania a dezvoltat și produs senzori și componente motopropulsoare pentru mașini electrice, biciclete electrice, biciclete cargo și scutere electrice. Obiectivul este de a face tehnologia mai sigură, mai convenabilă și mai eficientă din punct de vedere energetic.

Swoboda a reușit să producă la sediul din Wiggensbach în jur de 5 milioane de componente complexe și elemente de asamblat în fiecare lună. Aceste elemente variază între instrumente de control și componente grele. În fiecare zi, un milion de componente părăsesc sediile globale Swoboda. Această cantitate nu este singura provocare cu care se confruntă acest furnizor logistic. 

Clienții deja se așteaptă să primească informații extinse prin canale digitale (EDI) chiar înainte ca bunurile să părăsească sediul, și din punct de vedere al opimizării, nu există un final. În plus, tot mai mulți clienți vor cere acces la urmărirea livrărilor vehiculelor. Aceștia întotdeauna își doresc să știe exact unde se află camionul pentru a planifica producția cât de precis posibi. Toate containerele demontabile DACHSER și toate trailerele au fost echipate cu dispozitivele LoT necesare, acest lucru crează un nivel înalt de transparență în lanțul de aprovizionare.

Schimbările de ultim moment pentru comenzi se întâmplă frecvent. Furnizorii de pe producție încă simt efectele recentelor întreruperi pentru lanțul de producție și blocajelele pentru elementele electronice precum semiconductorii din Orientul Îndepărtat. Producția necesită schimbări dese și rapide.

DACHSER – partener logistic global

DACHSER își asumă responsabilitatea de a demonstra sustenabilitate pentru cererile create și demonstrate ca fiind necesare prin intermediul acestei colborări între companii, care a început încă din 2015. “Păstrarea tranzitului de bunuri cât mai eficient în lanțul de aprovizionare este condiționată de o colaborare fără cusur între furnizorii logistici și clienții de automobile. Este mai mult decât mutarea unor produse. Este vorba mai mult despre crearea unui sistem de încredere și de succes pentru mobilitate.” spune Christian Fackler, Sales Manager la centru de logistică DACHSER Allgau.

Inițial Swoboda a contractat DACHSER cu scopul de a manipula doar transportul și expedierea de mărfuri, dar compania de logistică oferă acum o gamă extinsă de servicii inclusiv depozitare și vamă. Mai mult, DACHSER și-a extins rețeaua de logistică Europeană de Aer & Apă pentru a crea o bază de încredere pentru importuri și exporturi către și din sediile Swoboda din China și Mexic.

Articole similare

Ad