Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Sunt necesare pregătiri pentru noul sistem de control vamal al UE

Pe 16 mai, organismele comerciale din domeniul logisticii au emis un avertisment pentru companiile implicate în circulația mărfurilor către sau prin UE, Norvegia, Elveția și Irlanda de Nord pe toate modurile de transport. Accentul este pus pe noul sistem de control al importurilor (ICS2) pe care UE îl va introduce începând cu iunie 2024.

Asociațiile profesionale mondiale și europene au subliniat împreună importanța noilor controale și impactul acestora asupra circulației mărfurilor pe teritoriul vamal european sau prin intermediul acestuia pe cale maritimă, rutieră și feroviară. Conștientizarea punerii în aplicare a noilor cerințe este esențială la fel ca și înțelegerea modului în care ICS2 va afecta diferitele entități din lanțul de aprovizionare în momente diferite și în moduri distincte. Eforturile de cooperare între diferitele părți implicate în astfel de transporturi sunt esențiale pentru a menține circulația mărfurilor, după cum simbolizează apelul comun la acțiune al celor opt organisme comerciale.

ICS2 este un regim de securitate îmbunătățit, introdus în comun de autoritățile vamale ale UE, care impune furnizarea de detalii specifice privind mărfurile importate înainte de încărcare sau înainte de sosirea la frontiera UE. Aceste cerințe au fost introduse pentru transportul aerian în 2023 și vor fi extinse la transportul maritim din iunie 2024 și pentru importurile care sosesc pe cale rutieră sau feroviară în 2025. Noile cerințe extinse privind datele includ coduri HS din șase cifre pentru fiecare articol dintr-un transport, o „descriere acceptabilă” și informații detaliate despre cumpărător și vânzător.

Nerespectarea cerințelor ICS2 va duce la întârzieri și întreruperi ale importurilor în Uniunea Europeană și, eventual, în conformitate cu practica statelor membre, la amenzi și sancțiuni pentru cei responsabili de transmiterea datelor de securitate către ICS2. Asociațiile, fiecare reprezentând părți diferite ale lanțului de aprovizionare, îndeamnă companiile implicate să înceapă acum pregătirile pentru extinderea ICS2 și să caute informații suplimentare cu privire la modul în care vor fi afectate. Site-ul web al Comisiei Europene este cel mai bun loc pentru a începe.

Articole similare

Ad