Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Poliția belgiană a prins un șofer care datora amenzi de 6 milioane de euro

Poliția a arestat un șofer care avea de plătit amenzi restante în valoare de 6,2 milioane de euro, o sumă fără precedent, în timpul unei operațiuni de amploare în Limburgul de Sud, Belgia.

Acțiunea desfășurată în luna aprilie a vizat diverse infracțiuni și a implicat mai multe agenții de aplicare a legii, inclusiv unități de poliție locală, funcționari vamali și autoritățile fiscale flamande.

Automobilistul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost interceptat pe N80 în Hasselt, în direcția Sint-Truiden. Rapoartele inițiale ale poliției locale au sugerat că amenzile erau restante, dar o inspecție ulterioară a Serviciului Public Federal (FPS) Justiție a arătat că suma era legată de un ordin de confiscare în urma unui proces legat de un caz important de fraudă fiscală. Această clarificare a venit după suspiciuni inițiale că o amendă atât de enormă ar fi putut fi o eroare administrativă. Francis Adyns, de la SPF Justiție, a declarat: „O amendă de 6,2 milioane de euro neachitată nu este un eveniment obișnuit. De aceea, inițial a părut a fi o greșeală.” Autoritățile au pus sechestru pe mașina șoferului, deoarece acesta nu a putut plăti pe loc datoria enormă. Operațiunea de trafic, în cadrul căreia au colaborat zona de poliție din capitala regiunii Limburg (LRH), zona de poliție Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken, zona de poliție din Kanton Borgloon și poliția rutieră din Limburg, a condus la alte câteva acțiuni semnificative de aplicare a legii. Treisprezece persoane au fost arestate pentru conducere sub influența drogurilor, iar permisele lor de conducere au fost imediat retrase. Trei dintre aceste persoane au fost găsite conducând fără un permis valabil, iar una dintre ele s-a aflat sub incidența unei interdicții de conducere pe viață Oficialii au confiscat, de asemenea, șapte vehicule în timpul operațiunii. Pe lângă conducătorul auto cu amendă masivă, polițiștii și vameșii au colectat peste 18.000 de euro de la alți șoferi pentru diverse infracțiuni. Printre acestea s-au numărat conducerea cu motorină roșie, exploatarea vehiculelor neinspectate și neînregistrate și alte amenzi.

sursa foto: POLICE.BE

Articole similare

Ad