Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Tacticile corecte duc la victorie: Evans și da Costa câștigă la Shanghai

Dubla manșă de la E-Prix-ul de la Shanghai a necesitat în primul rând ca echipele și cei 22 de piloți să aibă tactica potrivită. Gestionarea optimă a energiei și a pneurilor a fost cheia succesului pe Circuitul Internațional din Shanghai, cu o lungime de 3,051 km. Pe un cer înnorat și la 27 de grade Celsius, Mitch Evans (Jaguar TCS Racing) din Noua Zeelandă a fost cel care a câștigat prima cursă de sâmbătă, 25 mai.

Pilotul în vârstă de 29 de ani a pornit de pe locul trei pe grila de start, s-a aflat printre primii pe tot parcursul cursei și, cu aderența necesară a pneurilor Hankook iON Race, a preluat conducerea spre finalul cursei. După victoria de la Monaco, aceasta este a doua victorie a pilotului din Auckland în acest sezon și a douăsprezecea la nivel general în Campionatul Mondial de Formula E. Pilotul german de la Porsche, Pascal Wehrlein, a terminat cursa pe locul al doilea. El a fost urmat de coechipierul și compatriotul lui Evans, Nick Cassidy, pe locul al treilea.

Cea de-a doua cursă de duminică, cu 33 de grade Celsius, a fost, de asemenea, predominant caracterizată de tactică. Schimbările frecvente de poziții pe tot terenul au creat multă varietate și momente de suspans până la final. Învingătorul glorios în cea de-a treia metropolă ca mărime din lume, în cursa a douăsprezecea a sezonului, a fost portughezul António Félix da Costa (TAG Heuer Porsche Formula E Team). Ajutat de performanțele bune ale Hankook iON Race, pilotul în vârstă de 32 de ani a respins atacurile rivalilor săi și a sărbătorit a doua victorie a sezonului. Pe locul al doilea s-a clasat Jake Hughes (GB/NEOM McLaren Formula E Team), în fața lui Norman Nato (FR/Andretti Formula E) pe locul al treilea.

După douăsprezece curse în acest sezon, Cassidy conduce în prezent clasamentul general cu 167 de puncte, în fața lui Wehrlein cu 142 de puncte și a lui Evans (132 de puncte), aflat pe locul trei. Următoarea etapă din Campionatul Mondial ABB FIA Formula E este Hankook Portland E-Prix, în SUA, pe 29 și 30 iunie.

Articole similare

Ad