Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Primul hub logistic TIR se deschide în vestul Chinei pentru a stimula comerțul pan-asiatic

Primul hub logistic TIR acreditat de IRU s-a deschis în Kashgar, în vestul Chinei, oferind un ghișeu unic pentru companiile de transport TIR, serviciile vamale și actorii din lanțul de aprovizionare. Kashgar este un oraș important ce deservește ca poartă comercială în regiunea vestică Xinjiang, în apropiere de Kârgâzstan, Pakistan și Tadjikistan.

Această facilitate unică reunește toate serviciile esențiale de tranzit sub un singur acoperiș: vămuire, depozitare, manipulare a mărfurilor, dezvoltare de rute și potrivire a capacității de transport.

Având în vedere că TIR stimulează deja comerțul dintre China și Eurasia, abordarea integrată a hub-ului va simplifica și mai mult operațiunile, va spori eficiența și va reduce costurile pentru companiile de transport care operează în Asia Centrală și de Sud, precum și din China către Orientul Mijlociu și Europa.

Reprezentantul șef al IRU pentru Asia de Est și Sud-Est, Yan Zhou, a declarat: „În ultimii ani, Kashgar a depus eforturi continue în domeniul transportului TIR, cu operațiuni regulate de-a lungul coridoarelor economice China-Kirghizstan-Uzbekistan și China-Pakistan. Acest lucru a stabilit o bază solidă pentru lansarea hub-ului logistic TIR din Kashgar. Cu sprijinul puternic al autorităților vamale și de transport, al guvernelor locale și al partenerilor din industrie, suntem încrezători că hub-ul logistic TIR va crea oportunități comune și va contribui semnificativ la dezvoltarea industriei de transport rutier internațional din China”.

Vicepreședintele CEVA Logistics, vicepreședinte al diviziei de transport terestru și feroviar pentru China Mare și lider global transfrontalier și multimodal, Kelvin Tang, a declarat: „Sunt onorat să particip la ceremonia de inaugurare a primului hub logistic TIR acreditat de IRU în China. În calitate de pionier al soluțiilor TIR în China, CEVA a deschis cu succes rute TIR între China și Europa, Uzbekistan, Pakistan și Afganistan începând cu 2018. Am investit continuu în transportul rutier internațional și în soluții TIR. Odată cu lansarea acestui hub în Kashgar, cred că TIR se va dezvolta mai rapid și va deveni mai utilizat pe scară largă.” Situat în regiunea Xinjiang din nord-vestul Chinei, Kashgar este un centru logistic cheie pentru transportul de mărfuri între China și Asia Centrală, Asia de Sud și alte regiuni. IRU va explora oportunitățile de a înființa centre logistice TIR în alte orașe din China pentru a facilita și mai mult comerțul internațional între China și țările din Eurasia.

sursa foto: IRU

Articole similare

Ad