Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Camioane chinezești traversează Marea Caspică în cadrul proiectului pilot TIR al Coridorului Mijlociu

sursa foto: IRU

Trei camioane TIR chinezești au finalizat cu succes un proiect pilot de-a lungul Coridorului Mijlociu. Acest lucru marchează un pas înainte semnificativ pentru companiile chinezești de camioane care explorează transportul rutier transfrontalier pe distanțe lungi de-a lungul unor coridoare comerciale cruciale.

Cele trei camioane au plecat din orașele Zhengzhou și Urumqi, situate în interiorul Chinei, înainte de a ieși din China prin punctul de trecere a frontierei Khorgos-Nur Zholy. După ce au traversat Marea Caspică cu feribotul, camioanele au ajuns la destinațiile lor din Azerbaidjan și Georgia.

Călătoria de 6.600 km a durat două săptămâni. Este pentru prima dată când companiile chineze de transport rutier de mărfuri au parcurs această rută folosind sistemul TIR.

Tatiana Rey-Bellet, director TIR și tranzit al IRU, a declarat: „Mă bucur să văd că societățile chinezești explorează cu succes noi rute, beneficiind de un transport rutier din ușă în ușă susținut de eficiența și securitatea sistemului TIR. Coridorul Mijlociu, o rută comercială emergentă și cheie care leagă estul și vestul, a înregistrat o creștere record a volumelor de tranzit în ultimii ani. Instrumentele verificate și testate, cum ar fi sistemul TIR, pot simplifica în mod semnificativ procedurile vamale pe traseu, asigurând că mărfurile trec fără probleme și în siguranță peste frontiere”, a adăugat ea.  ZZHY, membru IRU, a fost unul dintre operatorii de transport din cadrul proiectului pilot. De când s-a alăturat IRU în 2022, ZZHY a deschis mai multe rute TIR noi care leagă China și Asia Centrală. Acest proiect pilot a fost sprijinit de autoritățile de transport și vamale, precum și de asociațiile de transport rutier de-a lungul coridorului median.

Articole similare

Ad