Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Daimler Truck reunește infrastructura electronică și serviciile de încărcare în Europa sub noua marcă TruckCharge

Daimler Truck introduce noua marcă TruckCharge în Europa. Acest nume reunește toate ofertele existente și viitoare ale companiei legate de e-infrastructură și de încărcarea camioanelor electrice, adică servicii de consultanță, hardware și servicii digitale. În acest fel, Daimler Truck intenționează să ofere clienților un pachet global eficient din punct de vedere al costurilor, de la generarea de energie până la operarea vehiculelor, permițându-le acestora să exploateze întregul potențial al electrificării. TruckCharge se adresează nu numai operatorilor de flote de camioane, ci și companiilor industriale care au o flotă de camioane proprie sau externalizată. Deoarece în general sunt utilizate vehicule de la diferiți producători de echipamente originale, TruckCharge este disponibil indiferent de marca camionului. Daimler Truck va lansa oficial TruckCharge la IAA Transportation de la Hanovra, în septembrie.

Karin Rådström, CEO Mercedes-Benz Trucks: „Dorim să facem ca mobilitatea electronică să fie simplă și profitabilă pentru clienții noștri – și dincolo de achiziționarea de camioane electrice. Cu TruckCharge, reunim acum gama noastră de soluții sub un singur brand și plănuim să extindem continuu portofoliul.”

Îmbunătățirea costurilor totale ale operatorilor de flote

Serviciul de consultanță pentru operatorii de flote face parte din ecosistemul cuprinzător care vizează îmbunătățirea costurilor totale legate de camioanele electrice de la Daimler Truck. De ceva timp deja, experții companiei oferă asistență clienților de vehicule în electrificarea flotelor și a depozitelor lor. În acest context, accentul este pus pe consultanță privind camioanele electrice, precum și pe planificarea, construirea și proiectarea infrastructurii de încărcare a depourilor, alături de conectarea la rețea. În plus, consultanții Daimler Truck pot ajuta la identificarea oportunităților de finanțare publică pentru infrastructură și vehicule.

Stații de încărcare pentru depozitele clienților – servicii digitale

Daimler Truck oferă, de asemenea, clienților săi posibilitatea de a achiziționa stații de încărcare rapidă de la dealerii săi. Pachetul „Depot Charging” include consultanță, vânzări de hardware și servicii tehnice, precum și soluții de finanțare de la Daimler Truck Financial Services pentru infrastructura de încărcare. În plus, partenerii calificați Daimler Truck vor efectua instalarea la cerere. Scopul este de a asigura procese de încărcare fără probleme și un nivel ridicat de disponibilitate a vehiculelor. Primele proiecte pilot au fost lansate la sfârșitul lunii mai a acestui an în diverse reprezentanțe din Germania, iar extinderea are loc în prezent, urmând să se adauge treptat și alte țări europene. Alpitronic este partenerul strategic pentru stațiile de încărcare.

Serviciile digitale cuprind operarea parcului de vehicule, inclusiv gestionarea inteligentă a încărcării. Funcțiile de plată adecvate pentru încărcarea în afara depozitului („încărcare publică”) completează serviciile oferite.

Consultanță pentru electrificarea logisticii întreprinderilor industriale

Un număr tot mai mare de companii din sectorul industrial intenționează să pună în aplicare lanțuri de aprovizionare neutre din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon. În acest scop, experții Daimler Truck au dezvoltat o gamă specială de servicii de consultanță. Aceasta presupune evaluarea, împreună cu clienții, a traseelor care urmează să fie electrificate în domeniul logisticii de intrare și de ieșire și, în colaborare cu operatorii flotelor respective, elaborarea de planuri privind traseele optime cu punctele de încărcare corespunzătoare. Pe această bază, consultanții creează soluții de încărcare personalizate, atât pentru companiile industriale, cât și pentru cele de transport. Primul client în acest sens a fost Mercedes-Benz Group AG, în cooperare cu Große-Vehne ca partener logistic.

Articole similare

Ad