Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Pall-Ex România anunță deschiderea noului său hub central de la Sălişte

Pall-Ex România, lider în soluții de distribuție mărfuri paletizate, inaugurează luna aceasta noul său centru logistic de cross-dock din Sălişte, cu o suprafaţă de 10.600 m2. Etapa a doua a proiectului presupune adăugarea a încă 2.700 m2 suplimentari în 2025, pentru ca până în 2026, în etapa a treia de dezvoltare, să se livreze alţi 3.000 m2. Noul hub logistic construit în parteneriat cu AIC Real Estate şi Total NSA, a însemnat o investiţie de 11 milioane de euro în infrastructură şi echipamente IT şi permite o reducere semnificativă a timpilor de tranzit pentru mărfuri, ceea ce înseamnă livrări mai rapide și mai eficiente.

Situat pe un teren de aproximativ 269.934 m2, noul hub Pall-Ex va include o hală pentru cross-dock cu 50 de porţi şi 8 sloturi de descărcare, pe două linii, facilități pentru angajați și șoferi, garaj pentru stivuitoare, stație de pompe și clădiri administrative, toate proiectate pentru a sprijini eficient transportul și depozitarea mărfurilor. Infrastructura va asigura o circulație fluidă și acces ușor, cu 70 de locuri de parcare pentru camioane și 21 pentru autoturisme.

Amplasat strategic lângă Sălişte, noul hub logistic facilitează accesul ușor și rapid la principalele rute de transport din România și Europa, îmbunătățind flexibilitatea și capacitatea de adaptare la cerințele logistice diverse ale clienților, oferind soluții personalizate pentru fiecare nevoie specifică.

„Vom inaugura anul acesta prima fază, cu o investiție iniţială de 9 milioane de euro în infrastructură  şi alte 2 milioane în echipamente IT, softuri şi sisteme de siguranţă, în colaborare cu partenerii noștri, AIC Real Estate si Total NSA. Noul hub logistic reprezintă un punct de reper în evoluția sectorului logistic din România. Proiectul, conceput pentru eficiență energetică și sustenabilitate, va include echipamente și tehnologii avansate, care vor contribui la reducerea consumului de energie și a emisiilor de gaze cu efect de seră, optimizarea gestionării și reciclării deșeurilor, precum și utilizarea eficientă a iluminatului și încălzirii. Proiectul îşi va continua extinderea logistică cu o investiţie suplimentară din partea grupului de 4,7 milioane de euro”, a declarat Danor Ionescu, CEO Pall-Ex Romania.

Colaborăm atât cu Total NSA, cât și cu Pall-Ex de mulți ani și suntem foarte bucuroși că am contribuit la realizarea acestui proiect foarte important. Avem o experienta de peste douăzeci de ani în dezvoltarea de centre logistice, independent dar și în colaborare, și nu avem nicio îndoială că acest proiect va îndeplini și va depăși așteptările atât ale Pall-Ex, cât și ale Total NSA”, a declaratStefano Albarosa, CEO AIC Real Estate

„Suntem recunoscători și bucuroși totodată pentru faptul că ni s-a oferit oportunitatea de a colabora cu un jucător colosal în domeniul logistic precum Pall-Ex și că locatia propusă de noi a fost aleasă de către acesta, pentru a dezvolta un nou și puternic hub logistic regional. Vedem un potențial predictibil și sustenabil în dezvoltarea zonei Sălişte, situată strategic din punct de vedere al infrastructurii rutiere principale pe culoarul IV european. Ne străduim să satisfacem la cele mai inalte standarde tehnice de calitate așteptările clienților noștri cu proiecte imobiliare personalizate, care să răspundă pe deplin cerințelor acestora”, a declarat şiNelu Domnariu, acţionar principal al Total NSA SRL.

Încă de la lansare, in 2011, Pall-Ex a revoluționat conceptul de expediţie expres a mărfurilor paletizate si s-a poziţionat ca un nou canal de distribuţie fizică a mărfurilor pentru producători, importatori, distribuitori către clienţii lor finali şi către retaileri până la raft. Soluţia Pall-Ex le-a permis producătorilor şi retailerilor care au apelat la serviciul Pall-Ex să vândă si să livreze pe timpul nopţii cantitati optime de marfă, direct clienţilor finali, eliminând astfel lanţul de intermediari şi stocurile nedorite din lanţul de aprovizionare. Acest serviciu a permis livrarea mărfurilor la destinaţie în prima parte a zilei următoare celei în care a avut loc încărcarea.

Un criteriu de calitate important atins de Pall-Ex este coeficientul de deteriorare, care în cazul Pall-Es este de 0,2%, cel mai mic din industrie. De altfel deteriorarea mărfii este asigurată de Pall-Ex la valoarea de achizitie.

Pe lângă serviciul intern, Pall-Ex s-a asigurat de extinderea serviciilor sale internaționale, conectând toate rețelele Pall-Ex din Europa. Acest serviciu internațional oferă clienților Pall-Ex posibilitatea de a expedia mărfuri rapid și eficient între țările europene, asigurându-le accesul la o rețea logistică vastă și extrem de bine coordonată.”

Centrul logistic Pall-Ex din Sălişte dispune de sisteme de securitate avansate, atât fizice, cât și informatice, compania angajându-se să asigure integritatea și confidențialitatea mărfurilor transportate.

Articole similare

Ad