Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Amazon alocă fonduri de 230 de milioane de dolari pentru startup-urile care vor să dezvolte noi aplicații de AI

Amazon Web Services, Inc. (AWS), o filială a Amazon.com, Inc., a anunțat un angajament de 230 de milioane de dolari destinat startup-urilor din întreaga lume, pentru a sprijini dezvoltarea aplicațiilor generative de inteligență artificială (AI).

Noua inițiativă va oferi startup-urilor, în special celor la început de drum, acces la credite AWS, mentorat și educație pentru a avansa folosirea tehnologiilor AI și de învățare automată (ML). O parte din aceste fonduri va fi alocată pentru a doua parte a programului AWS Generative AI Accelerator, care oferă suport practic și credite de până la 1 milion de dolari fiecăruia dintre cele 80 de startup-uri selectate care utilizează AI generativă pentru a aborda provocări complexe. Cererile pentru acest program pot fi depuse și vor fi acceptate până la 19 iulie, potrivit unui comunicat de presă.

„Timp de peste 18 ani, AWS a ajutat mai multe startup-uri să își construiască, lanseze și să își extindă afacerea decât orice alt furnizor de cloud – nu este o coincidență faptul că 96% din toate tehnologiile de AI/ML rulează pe AWS. Prin acest nou efort, vom ajuta startup-urile să lanseze și să scaleze afaceri de clasă mondială, oferindu-le elementele de bază de care au nevoie pentru a da drumul la noi aplicații de inteligență artificială care vor avea un impact asupra tuturor fațetelor modului în care lumea învață, se conectează și face afaceri.”,

a declarat Matt Wood, vicepreședinte, Artificial Intelligence Products la AWS.

Întreprinderile nou înființate interesate pot afla mai multe despre cum să acceseze fondurile oferite de AWS pe startups.aws. Aceste startup-uri pot utiliza creditele AWS pentru a accesa tehnologii de calcul, stocare și baze de date, precum și cipurile AI eficiente AWS Trainium și AWS Inferentia2, care oferă performanțe ridicate la costuri reduse. Creditele pot fi utilizate și pentru Amazon SageMaker, un serviciu complet gestionat care ajută companiile să își construiască și să își antreneze propriile modele fundamentale (FM), și pentru a accesa Amazon Bedrock, care oferă modele și instrumente pentru crearea de aplicații generative de inteligență artificială în mod sigur și facil.

AWS Generative AI Accelerator continuă să susțină startup-urile de succes

AWS Generative AI Accelerator selectează startup-uri de top aflate la început de drum care utilizează inteligența artificială generativă pentru a aborda provocări complexe în diverse domenii, inclusiv servicii financiare, sănătate, științele vieții, mass-media și divertisment, afaceri și schimbări climatice. Programul de 10 săptămâni oferă participanților acces la sesiuni de îmbunătățire a performanțelor ML, optimizare a stivei tehnologice și strategii de comercializare.

Startup-urile vor primi până la 1 milion de dolari în credite AWS și vor beneficia de mentorat tehnic și de afaceri, adaptat industriei lor. Participanții vor avea acces la experți din industrie și sesiuni tehnice de la NVIDIA, partenerul programului, și vor putea să se alăture programului NVIDIA Inception.

AWS va anunța startup-urile selectate pentru cea de-a doua întâlnire pe 10 septembrie, iar programul va începe pe 1 octombrie, cu sesiuni în persoană în campusul Amazon din Seattle. În decembrie, toate cele 80 de startup-uri vor avea ocazia să își prezinte soluțiile la re:Invent 2024 din Las Vegas, în fața unor investitori, clienți, parteneri și lideri AWS.

„AWS a avut un rol esențial în a ne permite să ne extindem platforma noastră de inteligență artificială generativă pentru a satisface cererea în creștere rapidă din partea comunității noastre globale de utilizatori. Infrastructura lor robustă de inteligență artificială generativă ne-a ajutat să reducem costurile de inferență cu 60% și să accelerăm viteza de inferență a modelului nostru lingvistic cu până la 35%. Mentoratul tehnic și de afaceri pe care l-am primit și conexiunile pe care le-am făcut au jucat un rol crucial în modelarea produsului și a strategiei noastre.”,

a declarat Jachin Bhasme, cofondator și COO al Leonardo.AI, o suită puternică de instrumente de inteligență artificială generativă pentru creatori și unul dintre cele 21 de startup-uri care au participat în prima parte a programului.

„AWS are combinația potrivită de tehnologie, rețea de parteneri și clienți potențiali în domeniul științelor vieții, ceea ce a făcut-o cea mai potrivită pentru a ne sprijini viziunea noastră de a construi următoarea generație de modele de inteligență artificială pentru descoperirea de medicamente. Participarea la programul AWS Generative AI Accelerator ne-a oferit oportunități valoroase de a accesa această comunitate și de a profita de infrastructura și expertiza AWS în ceea ce privește extinderea formării și dezvoltării modelelor.”,

a declarat Nima Alidoust, Ph.D., director executiv și cofondator al Vevo Therapeutics, un startup de biotehnologie bazat pe inteligență artificială care construiește prima platformă din lume pentru a genera la scară largă date „single-cell in vivo data in living organisms at scale”.

Articole similare

Ad