Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Negocierile s-au încheiat: VDL Groep achiziționează părți din Van Hool

Grupul olandez VDL Groep achiziționează părți din compania producătoare de autobuze Van Hool, care și-a declarat recent falimentul. Aproximativ 250 de foști angajați Van Hool vor fi angajați pentru a lucra la producția de piese, post-vânzare, achiziții, dezvoltare și finanțare pentru fabrica Van Hool din Koningshooikt (Belgia), după ce s-a ajuns la un acord cu sindicatele asupra condițiilor de angajare.

Grupul olandez va achiziționa, de asemenea, toată proprietatea intelectuală, drepturile de proiectare, software-ul, numele produselor, echipamentele și mașinile de la Van Hool, precum și fabrica sa de autocare din Macedonia de Nord, unde lucrează aproximativ 1.350 de angajați. Per total, achiziția va salva imediat aproximativ 1.600 de locuri de muncă în industria europeană de autobuze.

Mai mult, VDL a ajuns la un acord de distribuție cu distribuitorul ABC Companies pentru livrarea de autobuze și autocare Van Hool în Statele Unite și Canada. Parteneriatul cu ABC va permite ambelor părți să își consolideze piețele și portofoliul de produse.

Președintele și CEO-ul VDL Groep, Willem van der Leegte, a declarat: „Suntem încântați să anunțăm că am reușit să achiziționăm părți din Van Hool. Acestea vor adăuga valoare activității noastre și ne vor permite să ne consolidăm poziția de producător de autobuze în Eueopa. Parteneriatul strategic cu ABC Companies face posibilă dezvoltarea în continuare a activităților noastre internaționale.”

Valoarea tranzacției nu a fost dezvăluită, potrivit unui comunicat de presă al VDL Groep.

Articole similare

Ad