Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mercedes-Benz Special Trucks va produce peste 1.500 de camioane de apărare pentru o comandă canadiană

Mercedes-Benz Special Trucks va produce peste 1.500 de camioane de logistică Zetros pentru o comandă majoră din partea Departamentului canadian al Apărării Naționale. Forțele armate canadiene intenționează să utilizeze vehiculele pentru transportul de bunuri și personal în afara drumurilor. Mercedes-Benz Special Trucks, Marshall Canada, Soframe, Manac și General Dynamics Land Systems-Canada (GDLS-Canada) alcătuiesc consorțiul comandat „The Power Team”. Cele cinci întreprinderi colaborează pentru a pune în aplicare comanda de modernizare a flotei logistice canadiene, ca parte a proiectului „Modernizarea vehiculelor logistice” (LVM).

Franziska Cusumano, șefa Mercedes-Benz Special Trucks, a declarat: „În cadrul acestui proiect, Mercedes-Benz a fost desemnată pentru a asigura o nouă etapă de dezvoltare: Suntem încântați să lucrăm cu cei patru parteneri puternici ai noștri pentru a echipa flota logistică canadiană. Acest contract reflectă nivelul de încredere pe care una dintre cele mai mari țări NATO îl are în rețeaua noastră de parteneri – în experiența, fiabilitatea și competența noastră tehnică. Împreună, vom furniza produsele potrivite și vom oferi cel mai bun suport în serviciu posibil pentru mulți ani de acum încolo.”

Autocamioanele cu capacități off-road foarte bune din seria de modele Zetros vor servi drept șasiu comun al vehiculului și vor fi produse la Wörth am Rhein. Marshall Canada va produce o gamă de module de misiune interschimbabile de 10 și 20 de picioare, capabile să fie montate pe camioanele Mercedes-Benz Zetros. Manac va furniza diferite remorci, în timp ce Soframe se va ocupa de blindajul vehiculelor. General Dynamics Land Systems-Canada (GDLS-Canada) va fi principalul integrator în acest proiect de achiziție al Departamentului canadian al Apărării Naționale. În total, Canada va primi peste 1.000 de Zetros ușoare (vehicule cu două punți cu tracțiune integrală, 4×4) și aproximativ 500 de Zetros grele (vehicule cu patru punți cu tracțiune integrală, 8×8). Unul dintre vehiculele destinate Departamentului canadian al Apărării Naționale, noul Zetros 8×8 cu patru axe și tracțiune integrală, poate fi văzut acum la târgul Eurosatory de la Paris, până la 21 iunie.

Articole similare

Ad