Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

O colaborare revoluționară determină trecerea la transportul electric în Portugalia

Trecerea la transportul durabil nu se limitează la înlocuirea unui vehicul cu altul. Ea necesită, de asemenea, noi colaborări interindustriale, cum ar fi această inițiativă vizionară de a lansa vehicule electrice de mare tonaj pentru transportul produselor IKEA în Portugalia.

La sfârșitul lunii iunie, transportatorul KLOG va implementa primul dintre mai multe vehicule electrice cu baterii de la Scania pentru a transporta produsele IKEA de la fabrica IKEA Industry din Paços de Ferreira la portul Porto din Leixões și la magazinele IKEA. 

Colaborarea inedită și tranziția electrică sunt rezultatul discuțiilor inițiate de IKEA Supply Chain Operations și Scania Group în 2023. Acestea reprezintă primii pași îndrăzneți pe piața portugheză, unde electrificarea transportului greu este o provocare, iar dezvoltarea infrastructurii locale este încă în fază incipientă. Tranziții electrice similare pentru transportul produselor IKEA au loc, de asemenea, în sudul Franței și în Polonia.

Trecerea la electricitate în Portugalia a fost posibilă din punct de vedere economic și practic prin calcularea traseelor, a consumului de energie și a timpului de încărcare a vehiculului electric cu baterii. 

IKEA Industry va implementa o soluție de preluare și predare, prin care remorca vehiculului este lăsată la depozit și înlocuită cu o alta încărcată, pentru a maximiza timpul de funcționare a vehiculului și pentru a evita camioanele goale. Soluțiile de încărcare vor fi furnizate în port de către Autoritatea Portuară Portuară Portuară Portugheză din Leixões (APDL) și sunt așteptate de IKEA la fabrica IKEA Industry. 

“Pentru a putea face o schimbare reală în direcția decarbonizării transporturilor, trebuie să colaborăm în întregul lanț valoric”, spune Dariusz Mroczek, Category Area Transport Manager, IKEA Supply Chain Operations. “Anunțul de astăzi este un exemplu excelent al modului în care reducem emisiile de carbon și găsim împreună soluții scalabile.” 

“La Scania, ne-am propus să impulsionăm trecerea la un sistem de transport durabil. Deși tehnologia pentru transportul durabil este pregătită, implementarea și scalarea acesteia necesită adesea ca actorii relevanți să se unească. Această colaborare arată cum se poate face acest lucru în practică și sper că îi inspiră și pe alții să urmeze exemplul”, a declarat Evalena Falck, Head of Strategic Account Management, Scania. 

“Istoria se scrie și, desigur, suntem extrem de mândri că suntem printre primii din Portugalia care au pus în funcțiune transporturi electrice de mărfuri. Viziunea noastră este de a fi recunoscuți pe piața internațională ca o companie de logistică de top în ceea ce privește excelența serviciilor, oferind în mod constant standarde înalte de calitate clienților noștri și promovând practici de afaceri și de mediu responsabile”, spune Egídio Lopes, director general la KLOG. “Operațiunile portuare pe care le gestionăm au o influență directă semnificativă asupra economiei portugheze. Ne recunoaștem responsabilitatea de a contribui la dezvoltarea durabilă și ne străduim să fim o forță de prim rang în tranziția către un viitor neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, nu în ultimul rând permițând transporturi electrificate”, spune João Neves, președintele consiliului de administrație al APDL (Autoritatea portuară din Douro, Leixões și Viana do Castelo).

Articole similare

Ad