Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Practici frauduloase privind lucrătorii detașați inspectate în Spania

O inspecție comună a avut loc în mai multe locații din provincia León (Spania) în prima săptămână a lunii iunie. Inspecția a fost efectuată în cadrul unui program mai amplu de cooperare periodică între autoritățile de aplicare a legii din Spania și Portugalia și cu sprijinul Autorității Europene a Muncii (ELA).

Au fost inspectate întreprinderi active în sectoarele construcțiilor și metalurgiei. O prezență semnificativă a lucrătorilor detașați de societăți stabilite în Portugalia a fost detectată în prealabil de autoritățile regionale din aceste sectoare. Mai multe echipe de inspectori de la Inspectoratul spaniol pentru muncă și securitate socială (ITSS), precum și de la Inspectoratul portughez pentru muncă (ACT) și Institutul de securitate socială (ISS) au acționat simultan. 

Respectarea normelor privind detașarea și plata contribuțiilor de securitate socială au fost în centrul acestei operațiuni transfrontaliere. Au fost intervievați peste 60 de lucrători din Spania și Portugalia, precum și din țări terțe, precum Brazilia, Peru și India. Atât angajatorii, cât și lucrătorii au fost surprinși de această acțiune comună și de cooperarea strânsă a autorităților de aplicare a legii de ambele părți ale frontierei.

Constatările preliminare includ situații de detașare nelegitime, posibila utilizare de formulare PD A1 frauduloase, încălcări ale condițiilor de muncă și ale normelor de securitate socială. Presupusele încălcări vor trebui investigate în continuare de către autorități prin canalele de cooperare existente, inclusiv prin utilizarea modulului IMI pentru un schimb sigur de informații. Colaborarea și angajamentul ferm al autorităților participante s-au dovedit a fi o modalitate eficientă de a combate frauda transfrontalieră legată de muncă și securitate socială. Spania și Portugalia, cu sprijinul ELA, vor continua să coopereze pentru a se asigura că întreprinderile respectă mobilitatea forței de muncă și drepturile de securitate socială ale lucrătorilor detașați.

sursa foto: ELA

Articole similare

Ad