Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ebusco a comunicat o situație financiară intermediară pentru primele luni ale anului

Producătorul olandez de autobuze Ebusco a dat publicității o analiză financiară intermediară pentru primele luni ale anului. Astfel, în urma unei evaluări inițiale a rezultatelor, dar și a planificării operaționale pentru restul lui 2024, concluzia echipei Executive este aceea că acțiunile întreprinse în ultimele 12 luni au dat roade. Totuși, în ciuda încasărilor de peste 325 de milioane de euro, un EBITDA pozitiv nu poate fi atins în 2024.

Schimbarea strategică operată în relația contractuală cu partenerii a determinat accelerarea timpului de asamblare – numărul de autobuze livrate până în prezent a crescut la 90, față de 66 în prima jumătate a lui 2023, și este de așteptat ca ritmul să crească suplimentar în a doua jumătate a anului. Autobuzele Ebusco 3.0 aflate în operare confirmă performanțele în materie de eficiență energetică și permit Ebusco să-și planifice producția până în 2025.

La începutul acestui an, Ebusco și-a schimbat echipa managerială. „Deși vedem primele rezultate pozitive ale acțiunilor de management întreprinse, tranziția procesului de asamblare și a fluxurilor logistice către partenerii contractuali a întâmpinat inițial probleme, ceea ce a dus la întârzierea producției în comparație cu planul inițial. De asemenea, la fabrica din Deurne, finalizarea autobuzelor continuă să fie afectată de acest lucru. Pe lângă faptul că are un impact asupra veniturilor, afectează programul de reducere a costurilor, care nu a putut fi încă executat în totalitate. Efectul de recuperare din a doua jumătate a acestui an nu va fi suficient pentru a compensa economiile mai mici decât cele așteptate din prima jumătate a 2024“, se arată în comunicatul de presă al companiei.

Pentru a contracara aceste eșecuri, Ebusco a luat decizia de a acorda prioritate comenzilor clienților care se află în prezent pe liniile de asamblare și în cadrul Inspecției Pre Livrare (PDI) pentru a se concentra pe viteza maximă de livrare a autobuzelor care sunt aproape de finalizare. În plus, echipa executivă este în proces de a identifica economii suplimentare de costuri pe lângă planurile inițiate.

Publicarea rezultatelor financiare oficiale pentru prima jumătate a anului va avea loc la 31 iulie 2024.

Articole similare

Ad