Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Agroland Business System transformă unitatea din Caransebeș în cea mai mare fabrică de furaje certificată organic (BIO) din România

Agroland Business System (BVB: AG), un grup antreprenorial românesc care operează în domeniile de retail, agricultură și alimentație, a anunțat că va intra pe segmentul organic prin transformarea fabricii sale de furaje din Caransebeș. Această transformare va face ca fabrica să devină cea mai mare fabrică de furaje din România certificată organic. Această certificare face parte din strategia Agroland de a se orienta către produse organice, reflectând angajamentul companiei de a susține agricultura ecologică.

„Încă de la începuturile Agroland de acum 27 de ani, prioritatea noastră a fost reprezentată de micii fermieri, dezvoltând afacerea astfel încât să le punem la dispoziție cât mai multe produse realizate în România. Acest demers continuă prin transformarea fabricii de la Caransebeș în cea mai mare fabrică de furaje certificată organic din România. Prin intermediul acesteia, vom putea prelua materii prime de la un număr semnificativ de fermieri din vestul țării care produc cereale organice, reducând dependența lor de traderii de cereale din vestul Europei. În plus, orientarea asupra producției locale de hrană, care a debutat în anul 2020, odată cu preluarea platformei avicole de la Mihăilești, continuă să reprezinte una dintre direcțiile noastre de dezvoltare. În acest interval de aproape 4 ani, am crescut de 5 ori capacitatea de producție de ouă de consum și am crescut constant numărul de pui de o zi produși. Următoarea etapă privind această linie de business reprezintă producția de ouă ecologice, pentru care urmează să achiziționăm un mic producător de ouă ecologice. Obiectivul nostru pe acest segment este să devenim în următorii ani cel mai mare producător de ouă ecologice din România, cu o potențială cotă de piață de 30%, prin înființarea de ferme ecologice pe tot cuprinsul țării.”,

a declarat Horia Cardoș, fondator și CEO al Agroland Business System.

Fabrica de furaje de la Caransebeș, achiziționată în 2022 pentru 5 milioane de lei, va fi transformată în cea mai mare fabrică de furaje certificată organic din România. Noua entitate, denumită Agroland Organic, va produce furaje organice, în urma unei investiții de 200.000 de euro care vor acoperi recondiționarea echipamentelor și renovarea silozurilor și a clădirilor.

Producția de furaje bio va fi direcționată majoritar către fermele de găini ouătoare și pui de carne bio, asigurând astfel un lanț de aprovizionare integrat pentru produsele organice. De asemenea, o parte din producție va fi vândută micilor crescători prin rețeaua extinsă de peste 240 de magazine Agroland din România.

Agroland Business System are planuri să achiziționeze un mic producător de ouă ecologice, având o capacitate de aproximativ 10.000 de găini. Noua achiziție este estimată să ducă la o producție anuală de circa 3 milioane de ouă ecologice. În paralel, Agroland va certifica o fermă ecologică proprie în județul Timiș, care va avea, de asemenea, o capacitate maximă de 10.000 de găini.

În prezent, compania realizează modificări la adăposturile existente pentru a respecta cerințele ecologice. În plus, Agroland va introduce abatoare modulare pentru păsări și iepuri, un proiect inovator în România, destinat micilor fermieri. Aceste abatoare modulare vor oferi o flexibilitate ridicată, putând fi instalate în funcție de cererea locală. Ele sunt adecvate și pentru puii ecologici, care necesită linii speciale de prelucrare, deși sunt crescuți în număr mai mic comparativ cu puii convenționali.

Această nouă inițiativă, combinată cu producția de furaje organice, genetica și abatoarele modulare, va crea o infrastructură completă pentru sprijinirea producției sustenabile de hrană bio în fermele mici și medii din România.

Articole similare

Ad