Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Schwarzmüller este inclus în Krone Group, dar își păstrează independența mărcilor

Grupul Krone anunță că investește în Grupul Schwarzmüller și că între cele două firme de familie va exista un parteneriat prin care își propun să-și extindă și să-și consolideze împreună rețelele de producție și de servicii printr-o gamă complementară de vehicule.

Grupul austriac Schwarzmüller din Freinberg a avut în 2023 o cifră de afaceri de 390 de milioane de euro și 1.950 de angajați și are un portofoliu bogat de suprastructuri pentru transport pe distanțe lungi, construcții ș.a., caracterizate mai ales prin greutate proprie mică și gamă largă de opțiuni, pentru personalizare. Dintre ele se remarcă în special remorcile ușoare, semiremorcile basculante robuste, cisternele, platformele joase, remorcile cu podea culisantă, vehiculele pentru transport de lemn și transportoarele de containere folosite în servicii de salubrizare, de la filiala Hüffermann.

Schwarzmüller are patru unități moderne de producție în Germania, Ungaria, Cehia și Austria, fiecare specializată pentru anumite modele, și Krone are sucursale în alte nouă țări, astfel că noul parteneriat le oferă ambelor companii posibilitatea de a-și consolida prezența locală pe întreaga piață europeană. Iar integrarea locațiilor Schwarzmüller sub umbrela Krone Commercial Vehicle Group promite și o creștere a capacității de distribuție și extinderea rețelelor de service.

Noul parteneriat industrial respectă independența mărcilor Grupului Schwarzmüller, abordare care subliniază obiectivul comun de a păstra identitatea pentru abordarea individuală a clientului și, în același timp, de a utiliza sinergii pentru inovare și creștere. Grupul Schwarzmüller va continua să funcționeze sub conducerea existentă, iar familia proprietară, Paletar va rămâne în consiliile de administrație și se va implica și de acum înainte în activitatea operațională.

Bernard Krone, Președintele Consiliului de Supraveghere al Grupului Krone, vede acest parteneriat ca pe un pas semnificativ către un portofoliu și mai larg de produse și către servicii extinse, astfel încât clienții să găsească în această rețea nouă soluția de transport potrivită.

Iar proprietarul Grupului Schwarzmüller, Beate Paletar, adaugă că acest parteneriat este o oportunitate de a profesionaliza în continuare compania, pentru a contracara obstacolele de reglementare, a-și asigura viitorul și a oferi stabilitatea locurilor de muncă. Mai ales că ambele companii de familie au dovedit că au valori asemănătoare. Deocamdată se așteaptă aprobarea, în viitorul apropiat, din partea autorităților antitrust.

Articole similare

Ad